Na co vyrazit v srpnu do kina?

Druhý měsíc letních prázdnin bude v kinech plno. Fanoušci Rychle a zběsile se dočkají chlapáckého spin-offu, svou novinku představí Tarantino a s nadšením budou přicházet i milovníci horového žánru, pro které je nachystána hned trojice zajímavých titulů. A co teprve čtvrtý Příběh hraček?

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá.

Premiéra 1.8.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 8/10

Slunovrat

Vztah Dani a Christiana už nestojí za nic. Možná to ale spraví výlet do severní Skandinávie s partou kamarádů. V odlehlé vesničce odstřihnuté od okolního světa se tu jednou za 90 let, na letní slunovrat, koná speciální slavnost. Mladí Američané si užívají bezstarostné prázdninové veselí v místě, kde slunce nikdy nezapadá. Vše se ale zvrtne, když je vesničané přizvou k rituálům, při kterých se místní ráj na zemi mění v čím dál děsivější peklo. Horor Ariho Astera (Děsivé dědictví) ukazuje, že za bílého dne se mohou odehrávat ty nejtemnější věci.

Premiéra 1.8.2019 (Aerofilms) | Natěšenost: 7/10

Noční můry z temnot

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít.

Premiéra 8.8.2019 (Bontonfilm) | Natěšenost: 6/10

Toy Story 4: Příběh hraček

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět.

Premiéra 8.8. 2019 (Falcon) | Natěšenost: 9/10

Tenkrát v Hollywoodu

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu – v roce 1969 v Los Angeles.

Premiéra 15.8.2019 (Falcon) | Natěšenost: 8/10

Krvavá nevěsta

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O’Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané.

Premiéra 22.8.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

Angry Birds ve filmu 2

Rozzlobení nelétaví ptáci a zákeřní zelení vepři jsou opět ve při v animovaném komediálním snímku Angry Birds ve filmu 2. Když se objeví nový nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova, spojí Rudohněv (alias Ruďák), Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Žluťasova sestra Stříbrnka síly s velevepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vepřovým sádlem mazaným vynálezcem Garrym. Supertým bývalých zapřisáhlých nepřátel se vydává na misi, jejímž cílem je zachránit domovy ptáků i vepřů.

Premiéra 29.8.2019 (Falcon) | Natěšenost: 6/10

Přes prsty

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer).

Premiéra 29.8.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 5/10