Relax, káva, hudba aneb jak přežít a užít si filmový maraton

Letní Filmová škola není jen ódou na filmy, ale rovněž na kulturu všeho druhu. Ve víru dění můžete nasávat atmosféru ve stylových kavárnách, uspokojit svého literárního ducha na nejrůznějších doprovodných programech a Vaše umělecká duše spokojeně zavrní nad nejrůznějšími výstavami.

Od minulého roku na zahradě filmové školy v parku za kinem Hvězda vyrostl kávový altánek. Ten nás, návštěvníky festivalu, drží v chutném kávovém opojení, díky kterému můžeme bez problémů zvládat jak brzké ranní projekce, tak i projekce začínající za minutu půlnoc. Osazenstvo kafe altánku má zároveň úžasný hudební vkus, díky kterému se v jeho okolí dá příjemně relaxovat a oddychovat mezi filmy.

Ostatně hudební podkres tak celkově patří ke každému festivalu, a právě LFŠ v Uherském Hradišti je na hudbu poměrně bohatá. O přehlušení ticha se stará převážně Respekt stan, divadelní stan, klub Mír a již dříve jmenovaný altán. Snad každý si tak může vybrat svůj preferovaný styl pro večerní party, případně různé styly promíchat. Střídá se moderní elektronická hudba s klasickými 80s hity, nebo dokonce tradiční cimbálová muzika, která svým rytmem rozezněla klub Mír.

O příjemnou atmosféru se dále starají různí, po celém městě rozesetí, umělci s kytarami, houslemi a dalšími nástroji. Díky nim a jejich talentu tak město ožívá i jinde, než jen na hlavních festivalových místech.

Komu se nechce trávit volný čas s hudbou, může si najít jinou zábavu. Jako každý rok LFŠ nabízí i spoustu jiného. Vedle nejrůznějších výstav můžete zavítat kupříkladu do Divadelního stanu, který se letos stal baštou slam poetry či francouzské poezie. Pokud Vám nesedí Francois Villon či jazyková rychlopalba slam poetry, můžete se kouknout na dění na na prknech, co znamenají svět. Divadlo Kampa zavítalo letos do Uherského Hradiště se svou nastudovanou Annou Kareninou, Continuo zase přivezlo Mea Culpa.

Zkrátka i letos není filmovka jen o filmech, každý si najde své.