Film Smečka zavede diváky do hokejového prostředí

Celovečerní hraný debut režiséra Tomáše Polenského vzniká ve Zlíně. Ústředním motivem sportovně zaměřeného snímku, jehož první natáčecí klapka padla již minulý týden, bude šikana uvnitř mládežnického hokejového týmu.

Film Smečka diváky zavede do fiktivního hokejového klubu Vlci a do prostředí mládežnického hokeje, kde jsou dospívající chlapci vychováváni podle zákona síly. Právo silnějšího dominuje v celém kolektivu, který se tak stává jakousi vlčí smečkou, kde panuje velká rivalita a tvrdé zákony.

Režisér Tomáš Polenský je zlínským rodákem – absolventem Vyšší odborné školy filmové ve Zlíně a FAMU a sám má s hokejovým prostředím bohaté zkušenosti. „Podle výzkumů se téměř každé páté dítě stává obětí šikany. O šikaně se obvykle hovoří pouze v souvislosti se školstvím. Ze své zkušenosti však vím, že mládežnické sportovní kolektivy jsou jí plné, a často je mnohem brutálnější než šikana na školách,“ vysvětluje Polenský a přibližuje hlavní linii filmu. Sledovat budeme příběh šestnáctiletého hokejového brankáře Davida, který nastupuje do nového hokejového týmu, ten jej však nepřijímá.

V hlavních rolích snímku, který se bude z velké části natáčet ve Zlíně a ve Vizovicích, se objeví Tomáš Dalecký, Tomáš Mrvík, Jiří Vyorálek, Vlastina Svátková, Václav Vašák a Patrik Děrgel. Dokončení filmu je naplánováno na konci letošního roku, poté Smečka zamíří do kin a na festivaly.