První akční hrdina: Jirka Mádl po stopách Arnolda Schwarzeneggera

Jan Haluza je dvaatřicetiletý režisér, který po náloži amatérských snímků chystá konečně něco „většího“. Sedmdesátiminutový počin s Jirkou Mádlem si bere inspiraci u slavných českých tvůrců a akčních hollywoodských legend. Přečtěte si něco málo o sci-fi komedii První akční hrdina, která byla prozatím k vidění jen na vybraných českých festivalech.

První akční hrdina

Mladý filmový fanoušek zjišťuje, že se stal hlavním hrdinou akčního filmu, který navzdory jeho vůli vytváří nevyzpytatelný Režisér. Podaří se mu díky znalosti žánrových pravidel porazit zákeřné padouchy a zachránit svou životní lásku? Krátký film debutujícího Jana Haluzy skládá poctu tvorbě Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka i nejslavnějším hollywoodským akčňákům. To vše v originální hře s postupy akčního žánru, jaká v české kinematografii nemá obdoby.

První akční dokument

„Češi neumějí natočit akční film!“ je nejčastější výtka domácích filmových fandů, kterou se tvůrci pokusí vyvrátit v následujícím střihovém dokumentu. Tím diváky provede představitelka hlavní ženské role Lenka Haluzová a představí průřez úžasnými a překvapivými dějinami české filmové akce „od Péráka po Svěráka“. Prozradí, co ovlivnilo a inspirovalo tvůrce Prvního akčního hrdiny v čele se scénáristou a režisérem Janem Haluzou.

První akční videa ze zákulisí

PRVNÍ AKČNÍ HRDINA_kaskadérské zkoušky

Levý hák, pravý hák a pak mocný spidermanovský skok ? Kaskadérské zkoušky byly intenzivní a mnohdy i bolestivé, ale stálo to fakt za to! JSME PŘIPRAVENI A ZÍTRA TOČÍME ? ? ? #PrvniAkcniHrdina

Zveřejnil(a) PRVNÍ AKČNÍ HRDINA dne Neděle 28. května 2017

Jirka s Lenkou všechny kaskaderské kousky trénovali a dělali sami, ale kde nešlo jinak, pomohly triky. ?? #PrvniAkcniHrdina

Zveřejnil(a) PRVNÍ AKČNÍ HRDINA dne Čtvrtek 3. ledna 2019

První akční fotky

Prvního akčního hrdinu přivede do českých kin Bontonfilm už 17. října 2019.