Z magické koule 8 od Mattela bude film

Připravuje se již 6 filmů ve spolupráci s jedním z největších výrobců hraček na světě, firmou Mattel. Nyní se pracuje na hraném snímku o Barbie, kde si hlavní roli slavné panenky zahraje Margot Robbie. Dále se budeme moc těšit na film o Hot Wheels, Masters of the Universe nebo American Girl. Nedávno filmové studio Blumhouse zveřejnilo informace, že vznikne film také o oblíbené magické kouli 8.

Zatím víme, že režie i scénáře se ujme Jeff Wadlow, který stojí za několika úspěšnými filmy. Za zmínku určitě stojí sportovní drama Nikdy to nevzdávej, pokračování komedie Kick-Ass 2 nebo hororového thrilleru Vadí nevadí. Na scénáři k filmu bude s Jeffem spolupracovat jeho scénáristický tým Jillian Jacobs a Chris Roach.

Magická koule číslo 8 byla a je senzací. Časopis Time hračku zařadil mezi sto nejlepších hraček vůbec. Film o vzniku magické koule jsme měli spatřit již díky studiu Paramount, na scénáři tehdy pracovali Jon Gunn a John Mann. Jelikož jejich práce nakonec nikam nevedla, rozhodlo se Blumhouse odkoupit námět a zapracovat na novém příběhu.

Samotný děj ještě není známý. Zůstává otázkou, zda se bude snímek věnovat samotnému vývoji hračky a jeho rychle rostoucímu úspěchu, navzdory jednoduchosti užívání nebo se vymyslí smyšlený příběh, kde magická koule bude „hrát“ důležitou roli.