X-Men: Dark Phoenix: Jean jako nejnebezpečnější nepřítel všech dob

Mutanti, kteří se zdržují v prostředí Xavierovy školy pro nadanou mládež, už mnohokrát bojovali se silnými soupeři, ale nikdy k němu neměli tak blízko. V novém díle X-Menů se proti nim totiž postaví Jean, povede se jim ji i přes nově nabyté schopnosti zpacifikovat?

Při běžné záchranné výpravě ve Vesmíru je Jean po sledu nešťastných událostí vystavena neznámé síle, s níž kontakt doteď nikdo nepřežil. Ačkoliv se talentovaná mutantka zpočátku jeví, jako že je v pořádku, temná energie, které byla vystavena, jí začíná postupně zatemňovat mysl. V kombinaci s bolestnými a potlačovanými vzpomínkami z minulosti, jež před ní schovávali ti, kterým věřila, se Jean postupně obrací proti mutantům. Za intenzivního ponoukání lstivé Smith se postupně poddává silám temna a mění se v monstrum, které při využití svého plného potenciálu může klidně zničit svět, který dříve sama bránila.

Fanoušci se mohou těšit na staré tváře, ve snímku se mimo hlavní hrdinku v podání Sophie Turner samozřejmě objeví Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender nebo Nicholas Hoult. Nově se v X-Men: Dark Phoenix objeví Jessica Chastain, které připadla role hlavní záporačky Smith, či třeba Kota Eberhardt. Z producentské pozice do režisérského křesla se přesunul Simon Kinberg, pro něhož je tento film prvním celovečerním snímkem, který se bude uvádět v kině. Kinberg se však podílel na produkci tří X-Menovských snímků, obou Deadpoolů, ale také na Logan: Wolverine, takže jistě má přehled a rozsáhlé zkušenosti se světem Marvelu. Navíc si do týmu přizval proslulého Hanse Zimmera, jehož přítomnost a spolupráce by také měla snímek posunout ještě na vyšší úroveň. Dark Phoenix zavítá do tuzemských kin už 6. července.