The Nightingale: Ztratila vše, kromě touhy po pomstě

Režisérka a scénáristka hororových příběhů tentokrát přichází s odlišným žánrem. Australská rodačka Jennifer Kent představí pomstychtivé drama s nádechem thrilleru. The Nightingale, je příběh o ženě, které ztratila vše, kromě touhy po pomstě.

Claire je jednadvacetiletá mladá dívka žijící v Tasmánii společně se svým manželem a novorozeným synem. Jednoho dne k nim na návštěvu přichází britský důstojník se svými kumpány,  baví se  tím, že se zadarmo najedí a pobaví. Zábava se ale zvrtne a Claire je odsouzená dívat se, jak jejího manžela a dítě brutálně zavraždí. Spravedlnosti se nedočká a tak se společně s domorodcem Billym vydává na dlouhou pouť napříč Tasmánskou divočinou, aby pomstila smrt své rodiny a učinila tak spravedlnosti za dost.

V hlavní roli Claire se nám představí Irsko-italská herečka Aisling Franciosi, která je známá převážně ze seriálu The Fall nebo Hra o Trůny, kde ztvárnila Lyannu Stark. Jejího průvodce si zahrál Baykali Ganambarr, pro něhož je to první role v životě. Britský herec Sam Claflin pak ztvárnil britského důstojníka Hawkinse, který stojí za vraždou manžela a dítěte.

Snímek bude mít světovou premiéru 2. srpna 2019.