10 letních filmových komedií do horkých dnů

Jaké filmy si dopřát v těchto prosluněných dnech, když se vrátíte od vody? Vybrali jsme desítku komedií, které vás zaručeně osvěží a pobaví.

Prci, prci, prcičky: Školní sraz

Jablečný koláč coby trenažer prvního sexu už nečekejte. Jinak se ale hrdinové komediální série Prci, prci, prcičky příliš nezměnili, i když jako dospělí spíš než erotické úspěchy sbírají trapasy a ztráty. Třináct let poté, co prvním dílem vyvolali mohutnou erupci pubertálních komedií, se na scénu vracejí prakticky všichni oblíbení „sexuální štvanci“, včetně Jimova táty a Stiflerovy mámy. Vy se proto raději připravte. Pro jistotu na všechno. Nejvhodnější záminkou k setkání všech postav byl podle scenáristů školní sraz. Trocha bilancování – Jim (milovník koláčů) žije s Michelle (milovnice hudebních táborů) v manželství, kterému pomalu dobíhá setrvačník. Oz (největší slušňák) je úspěšný televizní sporťák, ale doma mu to neklape, protože chodí s typickou blbou blondýnou. Z Kevina se stal podpantoflák, Finch se snaží vypadat jako světák, jímž ve skutečnosti není ani omylem, jen Stifler se vůbec nezměnil. Pořád je to idiot a magnet na maléry všeho druhu. Jenže tenhle sraz nebude jenom o bilancování. Hoši si vzpomenou, co velkého na střední od života čekali, jak málo toho ve skutečnosti dostali, a rozhodnou se to napravit. Jak už to tak v téhle sérii bývá, mít dobrý plán nestačí, protože se to vždycky nakonec nějak zvrtne a realita pak pekelně bolí.

Bláznivá dovolená

Clark Griswold slibuje své rodině fantastický zážitek. Jde o cestu autem z Chicaga do Los Angeles, kde navštíví obří zábavní park Walley World. Clark připraví manželce i dětem plno šokujících okamžiků. Nikdo nezpůsobí tolik katastrof. Stačí několik vteřin a úplně běžná situace se změní v pohromu. Například se mu podaří nabourat v poušti… Naopak skandál je pro Griswolda cosi samozřejmého. Mnohdy jej ani nezaskočí.

Nemotorové

Není tábor jako tábor, zvlášť když ho vede takový svéráz jako Tripper Harrison. Jeho celoživotní náplní je zábava. Ale veškerá legrace jde stranou, když dojde na každoroční sportovní zápolení s vedlejším táborem…

Past na rodiče

Annie a Hallie (obě hraje Lindsay Lohanová) jsou sice identická dvojčata, ale navzájem se vůbec neznají. Jejich rodiče se záhy rozvedli a sestry vyrůstaly odděleně. Hallie s tatínkem (Dennis Quaid), majitelem rozsáhlých kalifornských vinic, Annie s maminkou (Natasha Richardsonová), přední londýnskou návrhářkou svatebních šatů. Dokud se shodou šťastných náhod nepotkaly na letním táboře, neměly dívky o existenci té druhé ani ponětí. O to větší bylo jejich překvapení a radost ze shledání. Annie a Hallie v sobě naleznou zalíbení hodné identických dvojčat a rozhodně se nechtějí znovu rozejít. Jak dát maminku a tatínka znovu dohromady a žít společně jako spořádaná a spokojená rodina? Dívky vymyslí rafinovaný plán. V jeho první fází, těžíce z dokonalé podoby, se prostě prohodí a na zkoušku si rodiče vymění. A tak se Hallie vydává do Londýna a Annie do Kalifornie. Druhou fází plánu je opětovné sblížení rodičů a vypadá to, že sestry nemají času nazbyt. Tatínek je totiž na nejlepší cestě podlehnout svodům jisté mladé vdavekchtivé ženy…

Tonoucí se stébla chytá

Pan Fourchaume, majitel loděnice, má problém – v záchvatu vzteku (jeho záchvaty jsou časté) vyhodil svého geniálního (i když mírně praštěného) konstruktéra plachetnic. Ten v zápětí dostává prestižní cenu za vítězství v závodě, který vyhrál se svou lodí Plaváček. Nabídky a peníze se hrnou z celého světa, jenomže pan Fourchaume chce, aby byly jenom jeho a tak by rád svého konstruktéra přiměl, aby se vrátil. Podnikne při tom nejednu bláznivinu.

22 Jump Street

Poté, co si prošli nástrahami střední školy (dvakrát po sobě), čekají na policejní důstojníky Schmidta (Jonah Hill) a Jenka (Channing Tatum) velké změny – jsou pověřeni prací v utajení na místní vysoké škole. Ale zatímco Jenko potká spřízněnou duši ve sportovním týmu a Schmidt pronikne do řad studentů umění, začínají o svém vzájemném vztahu zvolna pochybovat. Jejich úkolem už není pouze vyřešit případ, ale jsou nuceni zjistit, zda mezi nimi může existovat společný vztah na úrovni. Pokud se těmto dvěma přerostlým puberťákům podaří vypracovat se z univerzitních nováčků ve skutečné muže, pak by vysoká škola mohla být tím nejlepším, co je kdy potkalo.

50x a stále poprvé

Ošetřovatel arktických vodních zvířat Henry Roth (Adam Sandler) má svou budoucnost důkladně naplánovanou. Ve chvílích, kdy zrovna nepečuje o mořská zvířata v havajském Sea Life parku, láme srdce turistek a pokouší se navázat krátkodobou romanci. Dlouhodobý vztah u něj nepřipadá v úvahu – zhatil by jeho dlouholetý sen o výpravě na Aljašku, kde chce zkoumat podmořský život mrožů. Když se konečně přiblíží možnost, že by se Henryho sen stal skutečností, dojde během zkušební jízdy jeho škuneru k nečekané nehodě. Osud jej pak zavede do místní kavárny Hukilau, kde se setkává nejen s podezřívavými pohledy hostů, ale také s mladou a krásnou Lucy Whitmore (Drew Barrymore), jejíž šarm mu ihned učaruje.

Kopačky

Peter Bretter (Jason Segel) je sympatický třicátník, který se živí psaním hudby k televizním seriálům a chodí s hvězdičkou jednoho z nich – blonďatou divou Sarah Marshall (Kirsten Bell). Bohužel mu dala kopačky, jen co skončily úvodní titulky filmu. Peterovi, který ji miloval vroucně a šíleně, se v tu chvíli zhroutil svět. Recept na zlomené srdce dostane od kamaráda – má jím být naprostá změna prostředí. Peter si vybere Havajské ostrovy, které by na léčbu žalu byly opravdu ideální, kdyby si ho pro nevázané randění pod palmami nevybrala i jeho bejvalka s novým milencem (Russell Brand). V bezvýchodné situaci sebere Peter poslední zbytky své hrdosti a rozhodne se pochlapit a bojovat.

Zkus mě rozesmát

Ve filmu Zkus mě rozesmát požádá plastický chirurg, který chodí s mnohem mladší učitelkou ze školy, svou věrnou asistentku, aby předstírala, že je jeho co nevidět bývalou manželkou, aby mu tak pomohla urovnat jednu neuváženou lež. Když se mu ale vymstí ještě několik dalších lží, vloží se do věci i její děti a všichni se společně vydávají na víkend na Havaji, který jim všem zcela změní život.

Těsně vedle

Až na svatební cestě Eddie zjistil, že našel tu pravou. Dotyčná dáma ale bohužel nebyla jeho novomanželka. Bratři Bobby a Peter Farrellyové, mistři svérázného humoru, který nerespektuje žádná tabu, stvořili další originální komedii plnou omylů – Těsně vedle.