10 červnových filmových novinek u vás doma

Nejzajímavější filmové novinky, které si můžete přehrát v klidu domova. DVD nebo Blu-ray na celý měsíc.

Kursk

Film vypráví o skutečné katastrofické události, ke které došlo v roce 2000 na palubě jaderné ponorky K-141 Kursk. 155 metrů dlouhá jaderná ponorka K-141 Kursk je „nepotopitelnou“ pýchou Severního loďstva ruského válečného námořnictva. Během námořního cvičení v srpnu 2000 se na palubě nachází 118 členů posádky. 12. srpna otřesou trupem Kursku mohutné exploze, které plavidlo pošlou do hloubky 108 metrů, na dno arktických vod Barentsova moře. Začíná zoufalý boj s časem. Pro námořníky. Pro jejich rodiny. Záchranou operaci komplikuje zchátralé vybavení a odmítavý postoj ruské vlády přijmout zahraniční pomoc…

Na DVD a Blu-ray od 5.6.2019 | CSFD: 72% , IMDB: 6,5/10 | Koupit ZDE

Úniková hra

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití.

Na DVD a Blu-ray od 5.6.2019 | CSFD: 63% , IMDB: 6,4/10 | Koupit ZDE

Čarodějovy hodiny

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse.

Na DVD a Blu-ray od 5.6.2019 | CSFD: 54% , IMDB: 6,0/10 | Koupit ZDE

Vítejte v Marwenu

Mark Hogancamp se stane obětí brutálního přepadení, při němž utrpí těžké poranění hlavy, jehož následkem ztratí paměť. Markův zdravotní a především psychický stav se zdá být nevyléčitelným a vzpomínky na minulost navždy ztracené. Podléhá paranoiím a má velké problémy s komunikací s okolním světem. V zoufalém pokusu o nalezení rovnováhy a minulosti si začne intuitivně vytvářet nový svět a v něm alternativní život. V domě a na zahradě si postaví podivuhodné, zmenšené město Marwen a zabydlí jej loutkami, mezi nimiž je Mark jediným mužem a tedy hlavním hrdinou, kterého chrání a zachraňují ženské hrdinky. A toho je zde potřeba, protože městečko Marwen existuje v časech zuřící druhé světové války a útočící nacisté nemají s nikým slitování. Loutkový Mark a jeho odvážné přítelkyně v Marwenu s esesáckými zločinci naštěstí také bojují bez jakékoliv milosti. Když je však skutečný Mark požádán, aby svědčil proti mužům, kteří jej napadli, jeho démoni se vrátí.

Na DVD a Blu-ray od 5.6.2019 | CSFD: 61% , IMDB: 6,1/10 | Koupit ZDE

Ničitelka

Erin (Nicole Kidman) kdysi pracovala s kolegou Chrisem jako policistka v utajení a jejich snaha odhalit plány losangeleského gangu skončila tragédií. Když se o mnoho let později v jejím životě znovu objeví hlavní boss, musí se vydat na cestu a bojovat s démony, kteří jí zničili život. Dokáže se od nich definitivně osvobodit?

Na DVD od 5.6.2019 | CSFD: 53% , IMDB: 6,2/10 | Koupit ZDE

Záhada Silver Lake

Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu.

Na DVD od 13.6.2019 | CSFD: 60% , IMDB: 6,4/10 | Koupit ZDE

Jak vycvičit draka 3

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas?

Na DVD a Blu-ray od 19.6.2019 | CSFD: 80% , IMDB: 7,6/10 | Koupit ZDE

Nedotknutelní

Ani jeden z nich nemá budoucnost, přesto si lze jen těžko představit rozdílnější dvojici. Na jedné straně milionář Phillip, vzdělaný sběratel umění, renesanční člověk s kulturním rozhledem a vybraným vkusem z vyšší společnosti, který je po nehodě během paraglidingu ochrnutý a upoutaný na vozík. Na druhé straně černošský mladík z předměstí. Díky energii, odvaze a bezprostřednosti by mu měl patřit svět, ale jako čerstvě propuštěný vězeň nemá šanci získat práci a zjišťuje, že svět o něj ani trošku nestojí. Setkají se spíš omylem, nejspíš o to moc nestojí, Phillip si i tak vybere živelného kluka téměř z ulice jako svého ošetřovatele. Možná to byl krok zoufalé nudy, dost možná i řízená sebevražda. Ať tak či onak, jejich soužití po krátké nedůvěře překoná všechny rozdíly a oba charaktery z jiných vesmírů života do sebe zapadnou jako Lego. Jejich neočekávané přátelství nabízí dojemný, zábavný a hlavně neuvěřitelně silný zážitek.

Na DVD od 19.6.2019 | CSFD: 48% , IMDB: 6,7/10 | Koupit ZDE

Kdyby ulice Beale mohla mluvit

Intenzivní milostný příběh o nerozbitném poutu zamilovaného páru, který musí za své štěstí tvrdě bojovat, se odehrává na počátku sedmdesátých let v černošském Harlemu. Intimní a poetické výtvarné záběry překračují dobový rámec světa, který je ovlivněn rasismem, a ukazují nepotlačitelnou sílu lásky, přátelství a rodinných svazků.

Na DVD od 26.6.2019 | CSFD: 65% , IMDB: 7,2/10 | Koupit ZDE

Pašerák

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu.

Na DVD a Blu-ray od 26.6.2019 | CSFD: 74% , IMDB: 7,1/10 | Koupit ZDE