Zlo s lidskou tváří: O životě nejznámějšího sériového vraha

Theodore Robert Bundy, jeden z nejpopulárnějších a nejdiskutovanějších sériových vrahů všech dob, se ještě v průběhu tohoto měsíce vydá do kin, kde nás  jeho tehdejší přítelkyně obeznámí s jeho příběhem a netypickým stylem života.

Ať už jste zadaní, nebo ne, zkuste se přenést do jiné doby, konkrétně do roku 1969 – Amerika. Jste půvabná slečna Liz Kloepferová a jednoho výjimečného dne se zamilujete do vámi přitažlivého mladíka, který se zdá býti tím vyvoleným, s nímž strávíte zbytek svého života, který sotva před pár lety započal.

Onen mládenec se jmenuje Theodore, přezdíván zkráceně Ted, a poté co se do sebe oba zahledíte, skončíte pod stejnou střechou. Radujete se ze života, podnikáte nezapomenutelné výlety plné legrace a romantiky, plánujete budoucnost. Zkrátka vše vychází podle vašich snů a váš vzájemný vztah se každým dnem prohlubuje víc a víc.

Nic však netrvá věčně. Ted je zatčen. Policisté tvrdí, že spáchal nespočet brutálních vražd. „To snad není možné!“ říkáte si. Postupem času se na povrch začnou dostávat ještě šílenější informace, z nichž vyplývá, že Theodeore je skutečným viníkem. A vy si postupně začínáte uvědomovat, že zprvu rodinná idylka s nenahraditelným mužem byla dost možná celou dobu jen přetvářka a celý čas jste žila s psychopatem.

Zlo s lidskou tváří (anglicky mnohem dalším názvem Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) je 108 minut dlouhá životopisná kriminálka mapující skutečné události od amerického režiséra Joea Berlingera, jehož kinematografická sbírka není ničím vybočující. Jediným známějším projektem byl druhý díl Záhady Blair Witch, který byl šíleným propadákem a doteď se může pyšnit titulem jednoho z nejhorších hororových sequelů (na ČSFD 31 %). Zlo s lidskou tváří má na Československé filmové databázi prozatím celkové skóre 63 procent a mezi kritiky je brán jako průměrný snímek, jehož nejčastější verdikty se pohybují okolo známky 5 až 6 bodů z desíti.

Velkým tahákem může být hlavní role ztvárněná často obsazovaným Zacem Efronem, jehož asi netřeba představovat. Herec má však mnohem větší zkušenosti spíše s komediálními filmy, bude proto zajímavé sledovat, jak se s rolí Bundyho v tomto snímku popasuje. Zbytek štábu tvoří Kaya Scodelario, Haley Joel Osment, Angela Sarafyan, Jeffrey Donovan, či dokonce John Malkovich.

Zlo s lidskou tváří dorazí do českých kin 23. května, na Slovensku si odbude premiéru až o týden později. Nutno upozornit, že snímek není vhodný pro diváky mladší 15 let.