Víkendové tržby: Pokémon: Detektiv Pikachu má nejsilnější otvírák mezi videoherními adaptacemi

Čekali jste, že se již tento víkend čtvrtí Avengers zařadí na první místo v žebříčku nejvýdělečnějších filmů historie? Povedlo se jim to? A jak se dařilo Pokémonům, kteří zastupují žhavou novinku týdne?

  1. místo – Avengers: Endgame: 63,1 milionů, 3. týden v žebříčku
  2. místo – Pokémon: Detektiv Pikachu: 58 milionů, novinka
  3. místo – Podfukářky: 13,5 milionů, novinka
  4. místo – The Intruder: 6,6 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Long Shot: 6,1 milionů, 2. týden v žebříčku
  6. místo – Poms: 5,1 milionů, novinka
  7. místo – UglyDolls: 3,9 milionů, 2. týden v žebříčku
  8. místo – Breaktrough: 2,5 milionů, 4. týden v žebříčku
  9. místo – Tolkien: 2,2 milionů, novinka
  10. místo – Captain Marvel: 1,8 milionů, 10. týden v žebříčku

Ti z vás, co měli tak vysoká očekávání a doufali, že si již tento víkend Avengers: Endgame došlápnou na Avatara, budeme vás muset zklamat. Čtvrtým Avengers stále chybí stovky milionů, aby se vyrovnali nejvýdělečnějšímu filmu všech dob. Globálně se ale pyšní již 2,489 miliardami dolarů a na domácím trhu dosáhli pěkné částky 723,5 milionů. I přesto, že do kin vstoupilo několik novinek, Endgame stále zůstává na samotném vrcholu žebříčku a pravděpodobně tomu nebude jinak ani příští týden.

Pokémon: Detektiv Pikachu je jednou z novinek, která si v kinech odbyla svou premiéru. Bleskový žluťásek se se svými 170,4 miliony celosvětově vyčaroval úsměv na rtech spoustě diváků a vysloužil si titul nejúspěšnějšího otevíracího víkendu v oblasti videoherních adaptací. I tak je ale stále větší zájem o superhrdiny soupeřící s fialovým titánem Thanosem.