Víkendové tržby: John Wick sestřeluje Avengery na druhé místo

Chad Stahelski vypustil do kin třetí díl své ikonické série a děly se divy. John Wick 3 zabodoval a natřel to dokonce i Avengerům. Jak se umístil zbytek filmů?

  1. místo – John Wick 3: 56,8 milionů, novinka
  2. místo – Avengers: Endgame: 30 milionů, 4. týden v žebříčku
  3. místo – Pokémon: Detektiv Pikachu: 25,1 milionů, 2. týden v žebříčku
  4. místo – Psí poslání 2: 8 milionů, novinka
  5. místo – Podfukářky: 6,1 milionů, 2. týden v žebříčku
  6. místo – The Intruder: 4 miliony, 3. týden v žebříčku
  7. místo – Long Shot: 3,3 milionů, 3. týden v žebříčku
  8. místo – Slunce je také hvězda: 2,5 milionů, novinka
  9. místo – Poms: 2,2 milionů, 2. týden v žebříčku
  10. místo – UglyDolls: 1,8 milionů, 3. týden v žebříčku

Očekávalo se, že John Wick 3 vydělá částku pohybující se okolo 23 milionů. Ve skutečnosti to však dopadlo mnohem lépe, třetí John se totiž vyšplhal až na nádherných 56,8 milionů. Po celém světě utržil 99 milionů (škoda toho jednoho milionu), a zařadil se tak na první místo žebříčku. Pokud bychom poslední díl srovnali s těmi předcházejícími, dozvěděli bychom se, že již nyní, po prvním víkendu, je John Wick 3 druhým nejvýdělečnějším dílem série. Jednička za celou dobu promítání nastřádala globálně 88,8 milionů. Wickova druhá kapitola otevřela za 30,4 milionů a vydělala 171,5 milionů, z čehož lze usoudit, že třetí díl se jednoznačně stane tím nejúspěšnějším.

Pěkných zpráv se dočkají i fanoušci Avengers: Endgame. Tento akční trhák na domácím trhu předstihl Avatara, a tím pádem se zařadil na druhé místo hned za Star Wars: Síla se probouzí. Chceme-li brát v potaz celý svět, Avengers: Endgame se stále pokouší zdolat první místo, prozatím mají 2,62 miliard, a překonat tím krále Avatara (2,788 miliard).