Víkendové tržby: Avengers: Endgame jsou druhým nejvýdělečnějším filmem všech dob

Jak málo zbývá, aby si čtvrtí Avengers došlápli na doposud nepřekonaného Avatara? Pojďme se společně podívat, jak se jim během minulého týdne dařilo.

  1. místo – Avengers: Endgame: 145,8 milionů, 2. týden v žebříčku
  2. místo – The Intruder: 11 milionů, novinka
  3. místo – Srážka s láskou: 10 milionů, novinka
  4. místo – UglyDolls: 8,5 milionů, novinka
  5. místo – Captain Marvel: 4,3 miliony, 9. týden v žebříčku
  6. místo – Breakthrough: 3,9 milionů, 3. týden v žebříčku
  7. místo – La Llorona: Prokletá žena: 3,5 milionů, 3. týden v žebříčku
  8. místo – Shazam!: 2,5 milionů, 5. týden v žebříčku
  9. místo – Little: 1,5 milionů, 4. týden v žebříčku
  10. místo – Dumbo: 1,4 milionů, 6. týden v žebříčku

Mnozí z vás bezpochyby na nejnovější Avengers: Endgame zašli rovnou dvakrát, či dokonce snad třikrát i vícekrát. O kolik milionů blíže se naši oblíbení superhrdinové přiblížili k několikaleté tržební špičce – Avatarovi? Po necelých dvou týdnech promítání jsou čtvrtí Avengers druhým nejvýdělečnějším filmem historie a globálně se mohou pyšnit neuvěřitelnou částkou 2,193,740,000 dolarů, ta však ale každým dnem mílovými skoky stoupá. Jen ve Spojených státech amerických snímek téměř přesáhl částku 620 milionů a absolutně zašlapává do země jiné promítané filmy, z nichž některé si dokonce během minulého týdne odbyly svou premiéru.

Nyní se Avengers musí postavit finální hrozbě, tedy zmíněnému Avatarovi. Nejvýdělečnější film historie má na kontě více než 2,787 miliard dolarů. První 2 miliardy utržil během 47 dnů. Avengers: Endgame tuto ohromnou částku překročili za neskutečných 11 dnů. Naděje, že poslední Avengers pozmění aktuální žebříček nejúspěšnějších filmů všech dob, se začíná stávat skutečností a teď už zbývá pouze vyčkávat, kdy padne ten nejdůležitější rekord.