Ophelia: Shakespearovo slavné dílo z pohledu ženy

Filmových adaptací Shakespearova Hamleta je nespočet. Za nejznámější by se dal pokládat film z roku 1990 s Melem Gibsonem v hlavní roli. Nyní nám společnost IFC Films přináší novou adaptaci, tentokrát však z pohledu Hamletovy lásky Ophelie.

Příběh odehrávající se ve 14. století se soustředí na mladou krásnou dívku Ophelii, která se díky své kráse a inteligenci stává oblíbenkyní královny Gertrudy a její častou společnici ve chvílích volna. Právě díky Opheliinu půvabu se do ní zamiluje královský princ Hamlet. Po záhadné smrti krále se vztahy mezi všemi rozpadají a Elsinorský hrad již není mírumilovným místem. Ophelie se musí rozhodnout mezi láskou či životem, a při tom ochránit velmi nebezpečné tajemství.

V roli Ophelie uvidíme mladou herečku Daisy Ridley. Královnu Gertrudu ztvárnila Naomi Watts. V dalších rolích se můžeme těšit na Toma Feltona, Clivea Owena, George MacKaye, Daisy Head, Sebastiana De Souzu, Devona Terrella nebo dokonce slovenskou herečku Veroniku Strapkovou. Režie se ujala mladá režisérka a herečka Claire McCarthy, která prozatím natočila pár neznámých filmů, za zmínku stojí povídkový film The Turning.

Snímek byl již představený na čtyřech filmových festivalech. Světové premiéry se film dočká 28. června 2019.