Nejnovější Nolanův film má název

Temný rytíř nás nadchl, Počátek posadil na zadek a Dunkerk očaroval svým vizuálem. Co si pro nás chystá jeden z nejnadanějších režisérů současnosti Christopher Nolan? Víme název a pár nových informací.

Ještě před pár dny jsme o novém Nolanově filmu hovořili pouze jako o novém Nolanově filmu. Už nám však bylo prozrazeno, že nová „nolanovka“ ponese název Tenet. Než se přesuneme k dalším novinkám, mohli bychom si povědět, co vlastně Tenet představuje. Anglické slovíčko tenet můžeme volně přeložit jako dogma (jednodušeji nějaká zásada či princip). Dle definice jde o jednu z hlavních zásad náboženství nebo filozofie.

Jak již bývá zvykem, Nolan svůj nejnovější film pošle na IMAXová plátna, megalomanský zážitek je tedy již nyní zaručen. Náš oblíbený režisér bude protentokrát spolupracovat se střihačkou Jennifer Lame, která se podílela na povedeném hororu z minulého roku – na Děsivém dědictví.

O scénář se postará sám Christopher a ve snímku si zahraje spousta známých herců. Hlavní role padne Johnovi Davidu Washingtonovi, ale ukáže se i kupříkladu upír Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, či Michael Caine od Batmana.

Zápletka zůstává nevyzrazena, tak nějak ale tušíme, že bychom měli čekat spíše něco ve stylu Interstellaru (kvůli zapojení časového kontinua) či Počátku. První náznaky však hovoří o jakési mezinárodní špionáži.

Tenet dorazí do kin 17. července roku 2020. O nadcházejících novinkách vás budeme informovat.