John Wick se vrátí v roce 2021

Třídílná franšíza, jejíž nejaktuálnější díl vstoupil do kin teprve nedávno, se rozroste o další pokračování. Můžeme se na film začít těšit, nebo bychom se měli obávat dojení značky?

John Wick svou ambiciózní cestu odstartoval na podzim roku 2014 a takřka ihned se stal takovým novým, brutálnějším Bondem. V tu dobu snad ještě nikdo netušil, že tento rok si budeme moci zajít hned na třetí díl a už snad vůbec nikdo by si netipl, že se z Wicka stane vlastně taková nová žánrovka, něco jako legendární bondovky.

Keanu Reeves si ztvárnění hlavního hrdiny bezpochyby užívá, a tak není divu, že se z Wicka vyklubala taková sázka na jistotu v rámci akčních filmů, pokud pomineme Marvel filmy. Nyní to dokonce vypadá, že si po třech velice povedených filmech režisér Chad Stahelski promýšlí zápletku čtvrtého dílu.

Není se čemu divit, třetí Wick s anglickým podtitulem Parabellum během svého prvního víkendu v kinech zabodoval a odnesl si záviděníhodných 56,8 milionů dolarů, což z něj udělalo jedničku v amerických kinech, a dokonce Avengers strhl na druhé místo.

A co můžeme od čtyřky čekat? Hádáte správně. Přesně to, co chceme vidět. Tunu akce, Keanu Reevese jako neporazitelného zabijáka, Stahelskiho na postu režiséra a návrat starých známých – ať už jde o Iana McShanea, Laurence Fishburne či Halle Berry. Samotný McShane zmínil, že on sám tuší, že za deset let bude John Wick stále žhavým tématem.

Filmu bychom se měli dočkat 21. května roku 2021.