Filmová adaptace videohry Saints Row získává režiséra

Zběsilá akční střílečka, jejíž počátky bychom hledali přibližně kolem roku 2006, se zaryla do povědomí hráčů po celém světě. Čekali jste ale, že se ona komická série dočká vlastního filmu?

Jestliže jste vášnivý hráč, dost pravděpodobně jste se s městskou akčňárnou Saints Row již setkali, tudíž zbystřete. Vy, co jste o ní v životě neslyšeli, můžete s klidem tento článek opustit a věnovat se jiným činnostem.

Říkáte si, že videohra jako je Saints Row jednoduše nelze zfilmovat? Hra si nezakládá na propracovaném příběhu či bravurně vykreslených charakterech. Jedná se o šílenou střílečku v otevřeném městě se vším všudy a vyznačuje se především humorem, který, přiznejme si, nefunguje vždy tak, jak vývojáři zamýšleli.

Režie filmu se ujme F. Gary Gray stojící za posledním osmým dílem podobně šílené série Rychle a zběsile. Za jeho nejzdařilejší režijní kousek můžeme považovat hudební Straight Outta Compton a krimi Ctihodný občan. Vypadá to tudíž tak, že přestože film Saints Row nezní jako ten nejlepší nápad, neměli bychom jej ihned pouštět k vodě.

O datu premiéry zatím nepadlo jediné slovo, a tak si budeme muset počkat na bližší informace, které snad vyjdou na povrch v nadcházejících měsících. Prozatím nezbývá nic jiného, než doufat, že tento další pokus přenést videohru na filmová plátna není jen dalším utrácením zeleňoučkých dolarů.