Baba Yaga: Démon z temného lesa toužící po vašich dětech

Ruský režisér Svyatoslav Podgaevsky přichází se svým v pořadím již čtvrtým hororovým příběhem. Tentokrát se podíváme do temného lesa, kde se osvobodí starodávný démon zvaný Baba Jaga, ten touží po dětech, aby se nasytil a získal tak dostatek energie na další lov.

Mladá rodina se přestěhuje na okraj města, aby byli blíže k přírodě. Ke své půl roční dceři najmou místní chůvu, jenž si u nich okamžitě získá své sympatie. Jejich syn Egor si ale všímá jejího divného chování, a tak se snaží na svojí mladší sestřičku dávat pozor. Když se s podezřením svěří svým rodičům, ti mu nevěří, ale pro jeho i svůj vlastní klid nainstalují do dětského pokoje kamery. Egor se jednoho dne vrací domů a zjišťuje, že jeho malá sestřička zmizela, po chůvě není ani stopy a jeho rodiče se chovají zvláštně, dokonce si ani nepamatují, že nějaké druhé dítě měli. Egor společně se svými přáteli bere věci do vlastních rukou, a vydá se do lesa zachránit svojí sestru.

Moderní ruský horor může zpočátku působit jako strašidelná pohádka o Jeníčkovi a Mařence. Podgaevského první horor Queen of Spades, byl natočený na motivy pohádky Alenka v Říši divů, druhý hororový příběh Nevěsta, je inspirovaný slavným ruským filmem Mrazík a v třetím příběhu s romantickými prvky Mermaid: The Lake of the Dead najdeme inspiraci v Malé mořské víle a v Rusalce. Režisér se tedy rád věnuje pohádkovým příběhům nebo legendám, které následně zpracuje podle svého.

V hlavních rolích se nám představí přední ruští herci Marjana Spivak, Světlana Ustinova, Alexej Rozin nebo Denis Švedov. Film by měl přijít do kin na Halloween 31. října 2019.