Víkendové tržby: Avengers: Endgame vydělali během prvního víkendu neuvěřitelných 1,2 miliardy dolarů

Všichni jsme se na to těšili. Všichni jsme očekávali, že to zláme všechny rekordy. Zkrátka všichni jsme tak nějak předpověděli budoucnost a čtvrtí Avengers totálně zdecimovali náš každotýdenní žebříček. Pojďme se podívat, jak moc úspěšný byl film, který právě boří kina po celém světě.

  1. místo – Avengers: Endgame: 350 milionů, novinka
  2. místo – Captain Marvel: 8,1 milionů, 8. týden v žebříčku
  3. místo – La Llorona: Prokletá žena: 7,5 milionů, 2. týden v žebříčku
  4. místo – Breaktrough: 6,3 miliony, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Shazam!: 5,5 milionů, 4. týden v žebříčku
  6. místo – Little: 3,4 miliony, 3. týden v žebříčku
  7. místo – Dumbo: 3,2 miliony, 5. týden v žebříčku
  8. místo – Řbitov zvířátek: 1,3 miliony, 4. týden v žebříčku
  9. místo – My: 1,1 milionů, 6. týden v žebříčku
  10. místo – Penguins: 1,1 milionů, 2. týden v žebříčku

To, že Avengers: Endgame převezmou titul nejvýdělečnějšího vstupu do kin, čekal snad každý. Ale 350 milionů vydělaných během otevíracího víkendu a celosvětově utržených 1,2 miliardy dolarů čekal jen málokdo. Endgame tak překonal rekord předcházející Infinity War, jejíž nástup byl téměř o 93 milionů slabší (257,7 milionů). Zajímavostí je, že 61 % diváků tvořili lidé ve věku 25 let a více, čímž nám Marvel znova dokazuje, že jejich komiksové filmy vskutku nejsou určeny pouze mladšímu publiku.

Nyní zbývá odpovědět na otázku, zda Avengers: Endgame skutečně zboří další rekordy a stanou se nejvýdělečnějším filmem všech dob. K tomuto skvostnému titulu mají nakročeno opravdu nadějně a již nyní můžeme očekávat, že druhá miliarda bude překročena během mála následujících týdnů. Je téměř neskutečné, že vydělaná 1 miliarda a 209 milionů dolarů z filmu už teď dělají 18. nejvýdělečnější film všech dob. Již brzy si Endgame došlápne i a třetího Iron Mana, který se pyšní 1,214 miliardami. Aktuálně nejvýdělečnějším filmem MCU je prozatím Infinity War, jejíž tržby přesáhly částku 2,048 miliard dolarů. Myslíte, že se čtvrtí Avengers stanou nejvýdělečnějším filmem historie?