TOP 11: Dubnové novinky v kinech

S novým měsícem dubnem přichází i nová várka zajímavých kousků, které byste rozhodně neměli minout ve vašich blízkých kinech. Pojďme se podívat na výběr těch 11 nejzajímavějších.

Shazam!

Prvním dubnovým velice očekávaným snímkem je komiksovka z vod DC Shazam!, který v sobě mísí akci s humorem a divákovi poskytne zcela unikátní podívanou. Billy Batson je nadějný klučina, kterému se však stane něco neobvyklého. Změní na superhrdinu Shazama. Disponuje škálou superschopností, mezi něž patří kupříkladu létání či nadlidská síla. Uvnitř svalnatého hrdiny se však stále skrývá ten mladý chlapec s každodenními problémy.

Premiéra: 4.4.2019 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 8/10

Teroristka

Teroristka vypráví upřímný příběh o ženě, která se rozhodne zrealizovat to, co nás občas sice napadne, ale hned tuto myšlenku zapudíme: sežene si zbraň a namíří ji na strůjce zla. Za cenu vlastní oběti se pokusí pomoci jiným. Marie však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky. Teroristka je zkrátka jeden z mála českých filmů, které byste si pravděpodobně neměli nechat ujít.

Premiéra: 4.4.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 7/10

Věrní nevěrní

Nyní nahlédneme do francouzské produkce. Věrní nevěrní je 75minutová romantická komedie vyprávějící o Ábelovi, kterého opustí těhotná manželka s tím, že ono dítě nečeká s ním. O deset let později se k němu vrací a přináší s sebou šokující tajemství. Co se Ábel dozví? Zajděte se podívat 4. dubna do kina.

Premiéra: 4.4.2019 (Film Europe) | Natěšenost: 6/10

Hellboy

Červeny hrdina s rohy se vrací v plné parádě, a i přestože trailery nevypadají úplně přesvědčivě, nového Hellboye si pravděpodobně v kinech utéct nenecháme. Pravděpodobně dostaneme přesně to, co bychom od dalšího dílu čekali. Hellboyovi se do cesty postaví zlá čarodějka z dob krále Artuše a náš oblíbenec se jí pokusí zastavit, přičemž sám zjistí něco o svém původu.

Premiéra: 11.4.2019 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 7/10

Mirai, dívka z budoucnosti

Teď tu máme něco pro nadšené fandy anime a Japonska. Mirai, dívka z budoucnosti od režiséra filmu Kluk ve světě příšer nás seznamuje se čtyřletým chlapcem, který se jmenuje Kun. Ten se musí vyrovnat s tím, že už není jedináčkem, protože se mu narodila sestra Mirai, která strhává veškerou pozornost. Útočištěm mu je zahrada jejich domu, jež se stane bránou do fantazijního světa, ve kterém se potkává se svými předky, ale i s dospívající sestrou.

Premiéra: 11.4.2019 (AČFK) | Natěšenost: 7/10

Trabantem tam a zase zpátky

Poslední výprava žlutými trabanty je tu. Dan Přibáň a zbytek jeho týmu se vydává ve svém dokumentárním road movie na cestu plnou překážek z Indie až do Čech. Na co neuvěřitelného během své nekonečné cesty narazí? Nastanou nějaké závažné problémy a dokáží se nakonec vůbec vrátit domů?

Premiéra: 11.4.2019 (Aerofilms) | Natěšenost: 7/10

Řbitov zvířátek

Další pokus o znovuzrození adaptace jednoho z nejchvályhodnějších románů Stephena Kinga se dostává na veliká plátna. Po úspěchu 2017kového To se představuje Řbitov zvířátek, v němž si zahrál kupříkladu Jason Clarke, který zde hraje doktora, jenž hluboko v lesích objeví tajemný hřbitov, který postavily děti, jimž osud sebral jejich domácí mazlíčky. Nikdo ale neví, že právě onen hřbitov je místem, kde se mrtví mohou probouzet k životu.

Premiéra: 11.4.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 8/10

La Llorona: Prokletá žena

Hororový snímek, o kterém mnozí ani netuší, že spadá pod stejné univerzum jako V zajetí démonů či Annabelle. La Llorona je další ze strašidelných příběhů vyprávějícím o tzv. Plačící ženě. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí.

Premiéra: 18.4.2019 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 7/10

Avengers: Endgame

Dost možná nejočekávanější film historie lidstva do kin dorazí již tento měsíc. Po Thanosovém řádění, které minulý rok rozplakalo nejednoho člověka, se zbytek oblíbených hrdinů vrací, aby společně opět nastolili pořádek v již zdevastovaném vesmíru. Tady asi není o čem diskutovat. Na čtvrté Avengers, které uzavřou jednu z fází MCU univerza a celkově změní chod následujících filmů, zajdou téměř všichni a bezpochyby se do našich kin blíží jeden z nejúspěšnějších kasovních úspěchů všech dob, ne-li ten nejúspěšnější.

Premiéra: 25.4.2019 (Falcon) | Natěšenost: 10/10

High Life

Skupina zločinců odsouzených k smrti dostane nabídku milosti, pokud se zúčastní vesmírné mise. Jejich cílem je získat energii z černých děr. To, co zpočátku vypadalo jako naděje na spásu a hrdinství, se rychle mění v děsivou noční můru. V našem žebříčku již druhý francouzský film, ve kterém si tentokrát zahrál hlavní roli i Robert Pattinson.

Premiéra: 25.4.2019 (Film Europe) | Natěšenost: 6/10

Nikdy neodvracej zrak

Nikdy neodvracej zrak je německé historické drama o délce 188 minut. Příběh se točí okolo síle umění a lidské tvořivosti. Příběh jeho hrdinů je inspirován skutečnými událostmi i osobami a překlenuje tři éry německé historie, během nichž malíř Kurt Bartnert prožil své dětství v nacistickém Německu, dospíval v komunistickém Východním Německu a svůj umělecký vývoj završil v Západním Německu.

Premiéra: 25.4.2019 (CinemArt) | Natěšenost: 6/10