Zraněná srdce: Poválečné drama s Keirou Knightley rozpolcenou mezi dvěma muži

Zakázaná láska je v kinematografii oblíbeným tématem, a tentokrát se mohou fanoušci těšit na hvězdně obsazený snímek Zraněná srdce. A jak název napovídá, nepovolený vztah si nevyhnutelně vybere svou bolestnou daň.

Rachel, jež je manželkou britského důstojníka Lewise, po pádu Německa přijíždí do zničeného Hamburku v roce 1946, aby partnera podpořila a byla mu nablízku, zatímco on pracuje na poválečné obnově města. Pár přišel ve válce o syna, kterého zabili při náletech na Londýn, a tak se Rachel nedokáže smířit s manželovým rozhodnutím, že by měli bydlet ve vile s ovdovělým Němcem Stefanem. Právě on byl původním majitelem nemovitosti, která mu však byla po válce zabavena a Lewis souhlasil, aby Stefan a jeho dcera Freda v domě zůstali. Rachel vzhledem k válečným událostem cizince vnímá jako nepřítele, a proto k němu zpočátku chová zášť. Její nesympatie se však změní v okamžiku, kdy zjistí, že i Stefan při válce zažil velkou ztrátu. Lewis opouští město a smutek obou osamělých lidí přeroste v city, kterým se Rachel ani Stefan nedokáží dlouho bránit.

Snímek Zraněná srdce vznikl na motivy knihy The Aftermath britského spisovatele Rhidiana Brooka a na plátna se jej rozhodl „převést“ režisér James Kent, který se ve své kariéře soustředí primárně na televizní tvorbu. Zraněná srdce jsou teprve jeho druhým celovečerním snímkem, který zamíří na filmová plátna, avšak jeho prvotina Testament mládí s Alicií Vikander v hlavní roli zaznamenal úspěch a vysloužil si mimo jiné 84% skóre na webu Rotten Tomatoes. Kromě Keiry Knightley, která přijala roli distingované Britky Rachel, se diváci Zraněných srdcí mohou těšit také na Alexandra Skarsgårda coby Stefana, Lewise ztvárnil Jason Clarke, a jelikož se film natáčel také v českých luzích a hájích, objeví se v obsazení i někteří tuzemští herci, například Pavel Mareš, Markéta Krejčová nebo Slovenka Claudia Vašeková. Příběh tohoto milostného trojúhelníku bude mít premiéru 28. března v kinech napříč celou republikou, ale snímek bude k vidění i dříve v rámci filmového festivalu Febiofest.