Víkendové tržby: Horor My se chlubí třetím nejúspěšnější otvírákem všech dob

Jordan Peele, režisér oscarového Uteč, vypouští do kin svůj další nadějný mrazivý horor, který se na Rotten Tomatoes pyšní 94% kladným hodnocením. Jak se mu dařilo v amerických kinech a dokázal sesadit konkurenci na nižší příčky žebříčku?

  1. místo – My: 70,3 milionů, novinka
  2. místo – Captain Marvel: 35 milionů, 3. týden v žebříčku
  3. místo – Kouzelný park: 9 milionů, 2. týden v žebříčku
  4. místo – Five Feet Apart: 8,8 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Jak vycvičit draka 3: 6,5 milionů, 5. týden v žebříčku
  6. místo – A Madea Family Funeral: 4,5 milionů, 4. týden v žebříčku
  7. místo – Gloria Bell: 1,8 milionů, 3. týden v žebříčku
  8. místo – No Manches Frida 2: 1,8 milionů, 2. týden v žebříčku
  9. místo – LEGO příběh 2: 1,1 milionů, 7. týden v žebříčku
  10. místo – Alita: Bojový Anděl: 1 milion, 6. týden v žebříčku

Horor My je neskutečným překvapením pro všechny. Přestože nepatří do žádné filmové série, během prvního víkendu dokázal utržit přenádherných 70,3 milionů dolarů, což z něj dělá třetí nejvýdělečnější “erkový“ horor během otevíracího víkendu v historii. Novému hororu od Jordana Peela se podařilo během prvních pár dnů vydělat více než Sestře z minulého roku, zapadající do univerza V zajetí démonů. 6milionový náskok má oproti My poslední Halloween, který se stal podzimním hitem předchozího roku a během otevíracího víkendu utržil přes 76,2 milionů.

Krátce ještě k marvelovce Captain Marvel, která se protentokrát sešoupla na druhé místo žebříku a se svými připočtenými 35 miliony se stále více a více blíží k oné proslulé miliardě. Celosvětově již překročila částku 910 milionů. Očekáváme tedy, že první miliarda padne již v blízkých dnech.