Teroristka: Když se učitelka v penzi rozhodne zabíjet

Od českého režiséra komedie Teorie tygra přichází do kin další slibný snímek s názvem Teroristka. V hlavní roli se nám představí držitelka dvou Českých lvů Iva Janžurová, která se rozhodne zbavit arogantního chlapa v podání Martina Hofmanna.

Marie je učitelka na penzi, která by si ráda užívala volný čas v klidu a pohodlí. V tom jí bohužel brání arogantní soused, který na denní bázi pořádá závody motorek a tím obtěžuje své okolí. Marie jako učitelka je zásadně proti násilí, a proto to nejdříve zkouší po dobrém. Nakonec jí chování souseda přeci jen donutí k návštěvě bývalého studenta, jenž je momentálně v podmínce, a kterého požádá, aby ji naučil střílet. Navenek se stále chová jako starší hodná babička a při tom ve volném čase střílí do plechovek a připravuje se na spáchání nejhoršího hříchu, který ale okolí pomůže k dosažení vytouženého klidu.

Režisér filmu Radek Bajgar, který v roce 2016 vstoupil do kin se snímkem Teorie tygra, předvedl divákům, že se stále ještě dá natočit kvalitní česká komedie. Teorie tygra trhala návštěvní rekordy v kinech, a určitě k tomu napomohlo i skvělé obsazení s Jiřím Bartoškou a Eliškou Balzerovou. Radek Bajgar, který stojí i za scénářem k filmu, se mimo jiné věnoval i natáčení seriálu Černé vdovy, které na televizních obrazovkách sklízí velký úspěch.

Ve filmu Teroristka se nám představí Iva Janžurová v roli učitelky na penzi, Martin Hofmann ztvární arogantního mafiána, který obtěžuje okolí a obsazení doplňuje starostka v podání Tatiany Vilhelmové, bývalý kriminálník v podmínce Pavel Liška nebo Jana Plodková jako filmová dcera Ivy Janžurové. Můžeme se těšit na báječnou českou komedii s černým humorem a s výtečným obsazením.

Snímek Teroristka vstupuje do kin 4. dubna 2019.