Zachránit Leningrad: První trailer připomíná historii a ukazuje zakázanou lásku

Nejnovější film ruského režiséra Alexeje Kozlova připomíná slavnou bitvu druhé světové války od jejíhož konce uběhlo již 75 let. Historický snímek s prvky romantiky vznikal neuvěřitelné tři roky a nyní se nám v pražském kině Lucerna představí v premiéře 11. února.

Vše se odehrálo v roce 1941. Kosťa a Nasťa jsou dva mladí zamilovaní lidé, kteří se ocitnou na záchranném člunu, jenž je má dopravit na loď. Dvojice se snaží uniknout z pekla obléhaného Leningradu. Vše se však zkomplikuje, když se během noci rozpoutá bouře, která loď poničí a hrozí, že se všichni utopí. Na pomoc ale nepřicházejí Rusové, nýbrž nepřátelští Němci.

Hlavní roli Nasti si zahrála Marija Melnikova, mladá herečka, kterou si režisér do role vybral, když jí bylo 14 let, role se tak stala jejím filmovým debutem. Jejího milého si zahrál seriálový herec Andrej Udalov. Budeme moc tedy ve filmu posoudit herecké výkony začínající herečky a zkušeného herce. Jedná se o režisérův třetí režijní počin. Před tím jsme od Kozlova mohli vidět historické drama Zapret nebo válečný snímek Boj mestnogo značenija.

Premiéru bude mít film 11.února v rámci filmového festivalu Nový Ruský film v sekci Ozvěn.