TOP 10: Nejlepší filmy Jennifer Aniston

11. února 1969 přišla na svět oblíbená komediální herečka Jennifer Aniston. Herečka se proslavila převážně rolí Rachel v seriálu Přátelé, ale objevila se i v několika filmech, ať už v hlavních nebo vedlejších rolích. Připomeňme si na oslavu jejích padesátin ty nejlepší.

Hodná holka (2002)

Jennifer ve filmu ztvárnila Justine Last, vdanou ženu, toužící založit rodinu. Její manžel však tráví většinu času kouřením trávy a otázka rodiny mu vůbec nepřijde na mysl. Aby unikla ze stereotypu svého neuspokojivého života, začne si Justine s mladíkem jménem Holden. Milostný románek se po čase stane nebezpečným a Justin si uvědomí, že udělala chybu a chce se vrátit zpátky domů. Dalo by se říci, že se jedná o její průlomovou roli. Ve snímku ukázala, že je schopná zahrát i vážnou roli a není jen tou ztřeštěnou Rachel ze seriálu Přátelé.

Božský Bruce (2003)

V roli Grace Connelly se Jennifer Aniston postavila před kameru společně s komikem Jimmem Carreym, který dostane božskou moc přímo od samotného Boha, jenž si bere dovolenou. Jak už to tak v komediích bývá, moc vás zcela ovládne, Jim jí využívá hlavně k sobeckým činům, aby si zařídil povýšení v práci, naučil psa chodit řádně na záchod, ale na svojí partnerku a na ostatní lidi na světě zapomíná. Grace si brzy všimne, že už její vztah s Brucem není, to co dřív, a proto se rozhodne Bruce opustit, a to i přes to, že ho stále miluje. Jenn se objevila pouze ve vedlejší roli, ale i tak se stala neodmyslitelnou součástí filmu.

Riskni to s Polly (2004)

Trochu herecké volnosti si Jenn dopřála ve filmu Riskni to s Polly po boku Bena Stillera. Ten ztvárnil roli Rubena, který na líbánkách nachytá svojí novomanželku v posteli s instruktorem potápění. Při návratu domů narazí na svoji bývalou spolužačku Polly. Polly je vtipná, milá, krásná a hlavně nezadaná, což Ruben momentálně potřebuje, a tak netrvá dlouho a začnou spolu chodit. Nedlouho poté Ruben zjišťuje, že vztah s Polly rozhodně není tak nekomplikovaný, jak mu zpočátku připadal, a on si není jistý, zda je po nedávném rozchodu na něco takového připravený.

Co je šeptem… (2005)

Známý romantický snímek, kde si hlavní roli Sarah zahrála právě Jennifer je v Česku velmi populární. Sarah vede spokojený život, měla by plánovat svatbu, která se bude konat brzy po té sestřiné, na kterou odjíždí, což znamená pobýt v rodinném kruhu. Což přežívá jedině díky své babičce Katharine, která při vyprávění o Sářině zesnulé matce mimoděk prozradí, že měla před svatbou milostný románek se záhadným mužem. A aby toho nebylo málo, podle téhle události, byl následně natočený snímek Absolvent. Sarah se rozhodne záhadného muže najít ale netuší, co vše na ní čeká a hlavně jak to dopadne.

Marley a já (2008)

Film podle oblíbené knižní předlohy se na plátna kin dostal v roce 2008. Jennifer si zde zahrála Jennifer Grogan, jejíž manžel jí pořídí štěně jménem Marley, aby jí připomněl rychle ubíhající biologické hodiny. Naneštěstí se Marley nikdy zcela nezbaví štěněčí rozvernosti, takže některé dny se stávají pro rodinu velkou výzvou. Snímek je nejen plný vtipu, ale i emocí. Společně s Owenem Wilsonem, který si zahrál jejího manžela, tvořili na plátně sehraný pár.

Šéfové na zabití (2011)

Jedna z jejích nejodvážnějších rolí. Jennifer ukázala divákům, že i žena po čtyřicítce může vypadat božsky. Julia Harris je dentistka závislá na sexu, neváhá zajít tak daleko, že vymýšlí různé způsoby, jak vydírat svého asistenta, aby jej donutila k pohlavnímu styku. Ve filmu nevidíme Jennifer v typické špinavé blond, ale v hnědé paruce, která jí přidává na sex appealu a navíc jí více odlišuje od jejích ostatních komediálních rolí. Roli si zopakovala i v pokračování filmu v roce 2014.

Zkus mě rozesmát (2011)

Populární komedie s Adamem Sandlerem a Jennifer Aniston v hlavních rolích. Danny předstírá, že je ženatý, ale líčí svou manželku jako naprosté monstrum, a tak se mu daří získávat náklonnost žen. Když nakonec potká dívku svých snu, najednou vyvstane problém a Danny je nucený zinscenovat falešný rozvod. Požádá svou asistentku Katherine, která je sama se dvěma dětmi, aby předstírala, že je jeho manželkou, nakonec se z toho stane rodinný výlet na Havaj, který skončí úplně jinak, než si Danny plánoval.

Millerovi na tripu (2013)

Jedna z nejlepších amerických komedií posledních dob, při které se zaručeně pobavíte. Spojení Jennifer Aniston a Jasona Sudeikise funguje naprosto skvěle a fanoušci již od roku 2013 volají po pokračování. Aniston si ve filmu zahrála roli striptérky, kterou přemluví její soused, aby si na pár dnů předstírala, že je jeho manželka. Potřebuje krytí, aby mohl převézt „špetku“ drog přes hranice, a co je méně nápadné, než rodinka na výletě? Jelikož Rose potřebuje peníze, aby mohla zaplatit dluhy, nakonec Davidovi na nabídku kývne. Will Poulter a Emma Roberts si zahráli role dokonalých dětiček, i když on byl podivínský trouba a ona drzá bezdomovkyně. Nikdo z nich netuší, jak velký zvrat tahle cesta v jejich životech bude.

Dort (2014)

Pokud toužíte spatřit Jennifer ve vážné roli, rozhodně doporučujeme snímek Dort, za který si herečka odnesla svojí jedinou nominaci na Zlatý Globus pro nejlepší herečku v hlavní roli. Jenn ztvárnila Claire, ženu trpící chronickou bolestí, která chodí na podpůrnou skupinu, a snaží se s tímto postižením vyrovnat. Nina, jedna z členek podpůrné skupiny spáchá sebevraždu a Claire se rozhodne o Nině zjistit více informací. Čím více se sbližuje s jejím manželem a její osobní tragédií, tak i jí samotné se vrací vzpomínky na tragickou událost, která ji pronásleduje. Snímek měl premiéru na filmovém festivalu v Torontu, kde byl herecký výkon Jennifer velmi chválený, i když se nejednalo o nijak zvlášť výdělečný film. Přesto se jedná o jedinečnou roli a velký milník v její kariéře.

Já, knedlíček (2018)

Nejnovější snímek, ve kterém Jennifer zazářila, nese název název Já, knedlíček, v originále Dumplin‘. Příběh vypráví o baculaté dívce, která celý život vzhlížela ke své tetě a díky ní se stala jejím idolem country zpěvačka Dolly Parton. Jen díky ní pak po smrti své milované tety dokáže snášet chování své matky (Jennifer Aniston), která je posedlá dokonalostí a svým vzhledem. Její matka je navíc bývala královna krásy. Poté, co u své tety najde přihlášku na tuto soutěž, rozhodne se své matce dokázat, že i ona na to má a je odhodlaná pro vítězství udělat cokoliv, co bude v jejích silách.