Neill Blomkamp natočil krátký film na motivy hry Anthem

Neill Blomkamp je expert na filmy spadající do sci-fi žánru a již několikrát dokázal, že režírovat umí. Jeho nejnovější počin se však trochu vymyká předchozím tvorbám. Jedná se totiž o krátký snímek inspirovaní videohrou.

Jihoafrický tvůrce stvořil několik sci-fi snímků, z kterých si většina fanoušků pamatuje hlavně výborný District 9. Talentovaný umělec začal vytvářet v posledních letech vlastní vizi Vetřelce, ale z toho nakonec sešlo a tak se musel poohlédnout jinde. Jeho časové dostupnosti využilo studio EA, které ho najalo na natočení krátkého snímku Conviction. Ten má za úkol sloužit jako propagační materiál k videohře Anthem. Za ní stojí legendární studio Bioware, které světu přineslo takové klenoty jako Star Wars: Knights of the Old Republic, Mass Effect nebo Dragon Age.

Krátký snímek s názvem Conviction vypadá spíše jako trailer, ale tu mu nikterak neubírá na kvalitě. Je plný vizuálně působivých záběrů, vzhledů do světa Anthemu a nechybí rovněž monology slibující spletitý příběh a epickou výpravu. Pokud by Blomkamp dostal peníze a čas na natočení celovečerní verze, rozhodně by se nikdo nezlobil.