Nedotknutelní: Hollywoodský remake míří do kin

„Příběh, který stojí za to vyprávět znovu,“ tímto sloganem poutají plakáty nově přepracovaného příběhu kvadruplegika Phillipa a jeho asistenta Drisse, který svět zná pod názvem Nedotknutelní. Remake The Upside se jistě nevyhne srovnávání s francouzskou předlohou, mohou se tedy diváci vzhledem k povaze příběhu těšit na „něco nového“?

Producenti The Upside se snažili, aby odpověď zněla ano. Driss, jehož v Nedotknutelných z roku 2011 hrál Omar Sy, je přejmenován na Della, který bojuje za to, aby po propuštění z vězení mohl dále vídat svého syna. Francouzské jméno Phillipe je ve filmu zkráceno na Phillip, protože se děj odehrává ve Spojených státech a například hudba Earth, Wind & Fire je nahrazena hity Arethy Franklin. Jinak je ale ochrnutý Phillip stále zámožným mužem, který Della najme hlavně díky jeho bezprostřednosti a navzdory jeho nezkušenosti s asistenčními službami postiženým.

Hlavní role Della nakonec připadla Kevinu Hartovi, který však původně nebyl první volbou producentů. Snímek The Upside si „prošel“ několikaletou cestou, než se dočkal své premiéry a původní obsazení i režisér se obměnili. Kvadruplegika měl nejdříve ztvárnit Colin Firth a u postavy Della se spekulovalo o obsazení třeba Idrise Elby, Jamieho Foxxe nebo Chrise Rocka. Paul Feig (Ženy sobě, Krotitelé duchů) měl snímek režírovat, ale nakonec jej získal Neil Burger (Iluzionista, Všemocný) a Phillipa si zahrál známý „perníkový táta“ Bryan Cranston. Ačkoliv byl film poprvé promítán už v roce 2017 na torontském filmovém festivalu, do tuzemských kin se dostane až letos na sv. Valentýna.