Jak vycvičit draka: Nejdospělejší animovaná série?

Adaptace populární dětské série knih spisovatelky Cressidy Cowell se stejným názvem představila světu vikingského chlapce Škyťáka, zapadlý ostrov Blp a celou škálu lidských i dračích představ. Vymalovala barvitý a zajímavý svět, který je sice určen převážně dětem, ale není v něm nouze o temné, i silnější momenty. Pojďme si tedy předtím, než do kin vlétne očekávaný třetí díl, připomenout ty předchozí…

Jak vycvičit draka (2010)

První část nám ukázala Škyťáka jako chlapce, který je jiný než ostatní. Který nedisponuje velkými svaly, ale jenž přitom pozvedne celý ostrov na jinou úroveň, když si dokáže ochočit vzácného inteligentního draka z rodu Nočních běsů, s nímž se spřátelí a pojmenuje jej Bezzubka (Toothless). V prvním díle došlo na silné momenty a Škyťák přišel o nohu.

Jak vycvičit draka 2 (2014)

Druhá část se odehrává pěkných pár let po té první (i v reálném světě jsme na ni čekali čtyři roky), Škyťák je zde zachycen již jako dospělý a plně (byť tak trochu nevědomky a neochotně) se připravuje převzít úlohu svého otce, jenž je náčelníkem a vládcem Blpu. Zároveň objevuje nové kraje a žene jej touha po nalezení matky, která se kdysi ztratila. Na scéně se rovněž objeví nový nepřítel, který loví a odváží draky. I tato část se neobešla bez překvapivě dospělého momentu, kterým byla smrt jedné z hlavních postav. Co přinese třetí část, jež má být vyvrcholením série, se dozvíme už 21. února, kdy jde do kin.