Star Wars IX se budou odehrávat rok po Posledním z Jediů

Do premiéry deváté epizody galaktické ságy Star Wars zbývá méně než rok a k nám se pomalu dostávají nové podstatné informace. Zajímá vás, kolik času uplynulo mezi osmou a devátou epizodou?

Tak nějak už jsme si zvykli na to, že Hvězdné války se vrací coby každý rok. Následně po tržebním průšvihu Solo: Star Wars Story, který je nejčerstvějším přírůstkem spadající pod tuto sérii, musíme čekat dalších 12 měsíců na další plnohodnotný díl.

Tolik času, kolik ještě fanoušci stráví čekáním, taktéž uběhne ve Star Wars univerzu. Mezi osmou a devátou epizodou se odehraje přibližně roční posun v čase. Tuto informaci prozdradil John Boeyega, představitel Finna. Rozhodně si vzpomínáte, že během epizodami VII a VIII uběhlo minimum času, snímky na sebe navázaly téměř tam, kde Síla se probouzí z roku 2015 skončila.

Jak jsme již zmínili, do premiéry Star Wars IX zbývá ještě nějaký ten pátek, nicméně je dost možné, že se o novém pokračování brzy dozvíme více. Očekávané datum premiéry je stanoven na 19. prosince 2019 a víme, že se vrátí naši oblíbení hrdinové tentokrát i se zemřelou Carrie Fisher díky nepoužitým natočeným záběrům ze 7. epizody. Chybět nebude ani vesmírný pašerák Lando Calrissian a pravděpodobně nás čeká velkolepá jízda.