Přehled všech připravovaných live-action remaků od Disneyho

Filmové studio Walt Disney Productions přišlo na to, že předělávky animovaných pohádek do live-action, neboli hraných verzí, jsou u diváků velice úspěšné. V nejbližší době se můžeme těšit na Dumba, který k nám přiletí v březnu 2019, velice očekávaný je také Lví král, ke kterému nedávno vyšla první krátká ukázka. Plány společnosti Disney ale sahají ještě daleko do budoucnosti. Zde je výčet filmů, na které se můžeme těšit.

Dumbo

Předělávku známého příběhu o létajícím slůněti s velkýma ušima, který v roce 1941 zasáhl srdce milionů dětí po celém světě, si vzal na starost mistr temné fantazie Tim Burton. Osvědčený režisér, který již s Disney spolupracoval například na Alence v Říši divů, nám ve filmu slůně Dumbo představí po boku Colina Farrella, Evy Green, Michaela Keatona nebo Danny DeVita. Zveřejněný už byl i trailer, který většinu fanoušků navnadil na kouzelnou podívanou a nastavil hodně velká očekávání. Doufejme, že se Burtonovi a jeho hereckému týmu podaří splnit to, co slibuje trailer. Čeští diváci o tom rozhodnou 28. března 2019.

Aladin

Hraná verze této pohádky se plánuje již od října 2016, kdy studio oznámilo, že se režie ujme Guy Ritchie a potvrdila se i první obsazená role. Tou samozřejmě nebyl nikdo jiný, než všemi oblíbený modrý Džin, kterému svůj hlas propůjčil Will Smith. Později toho roku byla zveřejněna i jména herců, kteří ztvární další dvě hlavní role. V roli samotného Aladina se nám představí kanadský herec Mena Massoud, role Jasmine zase připadla na bedra herečce Naomi Scott. Další známé postavy si zahrají Marwan Kenzari jako Jafar, Navid Negahban jako sultán nebo Billy Magnussen jako princ Anders. Natáčení filmu skončilo v lednu tohoto roku. Premiéry se dočkáme v květnu 2019.

Lví král

Mufasa, Simba a Scar, to jsou postavy z oblíbené animované pohádky Lví král z roku 1994. Znovu se k nám vrátí, tentokrát v live-action verzi a s jinými hlasy. V roli moudrého lvího krále Mufasy opět uslyšíme hlas Jamese Earla Jonese, který je v celém obsazení jediný, kdo se podílel na původním animovaném filmu. Simbovi propůjčil svůj hlas Donald Glover a zápornou postavu lva Scara si vzal na starosti Chiwetel Ejiofor. Člověk by si řekl, že lepší by to už být nemohlo, to jsme si ale vyjmenovali jen malý zlomek z celého obsazení. Ve filmu se nám představí i hlas samotné Beyoncé, komika Setha Rogena nebo seriálového herce Billy Eichnera, kteří ztvární oblíbenou kamarádskou dvojici Pumbu a Timona. Nedávno jste mohli zhlédnout teaser trailer, samotný film se dostane do českých kin 18.července 2019.

Lady a Tramp

Oblíbená animovaná pohádka z roku 1955 o dvou zamilovaných pejscích by se měla natáčet zrovna v těchto měsících. Režie se ujal Charlie Bean, který stojí třeba za filmem The Lego Ninjago Movie. Hlavním postavám propůjčí své hlasy Tessa Thompson a Justin Theroux. Skotského teriéra, jenž se v animovaném snímku jmenuje Jock, se rozhodli tvůrci přejmenovat na Jackie a udělat z něj fenu, kterou nadabuje Ashley Jensen. Jejího moudrého, starého přítele Trustyho nadabuje Sam Elliott. Filmu bychom se mohli dočkat v kinech na konci příštího roku.

Meč v kameni

Předělávka této ne moc známé pohádky od Disneyho se plánuje na rok 2019. Příběh vypráví o malém chlapci jménem Artuš, kterého se ujme starý Merlin, jenž ho naučí vybraným způsobům, ale také vážit si věcí a zvířat kolem sebe. Na Artuše však čeká daleko větší úkol než seznamování se světem. V kameni je meč, který dokáže vytáhnout právoplatný král země, a Merlin tuší, že Artuš by mohl být tím pravým. Pohádka na motiv anglické legendy byla natočená v roce 1963, známější je spíše mezi americkými diváky než celosvětově. Možná právě proto se studio Disney rozhodlo dát tomuto příběhu ještě jednu šanci a představit ho světu v novém světle.

Mulan

Mulan vypráví příběh o mladé čínské dívce, která místo toho, aby se provdala za vhodného manžela, nastoupí místo svého otce do armády převlečená za muže. Po celou dobu ji hlídá rodinný drak a duchové její rodiny. Hraná verze známé animované pohádky z roku 1998 by se na plátnech kin měla objevit v březnu roku 2020. Hlavní roli Mulan si zahraje americko-čínská herečka Liu Yifei, jejího nadřízeného v armádě ztvární Donnie Yen. Oblíbená postava dráčka jménem Mushu se zde samozřejmě také objeví, ale kdo ho nadabuje, se zatím neví. Režie se ujala Niki Caro známá spíše svou dramatickou tvorbou – Její případ (2005) nebo Úkryt v Zoo (2017).

Zloba – Královna černé magie 2

Dalším filmem je pokračování úspěšné Zloby – Královny černé magie (v angličtině jako Maleficent) z roku 2014. V hlavní roli opět uvidíme Angelinu Jolie, vrátí se i Elle Fanning coby Růženka. S dalším dílem se samozřejmě dočkáme i nových tváří. Jednu z nich, královnu Ingrith, si zahraje Michelle Pfeiffer, mladý herec Harris Dickinson se nám zase představí jako Růženčin nápadník Phillip. Uvidíme i známé tváře z předchozího dílu Sama Rileyho, Imeldu Staunton a Juno Temple. Film bude režírovat Joachim Rønning, který stojí za posledním dílem Pirátů z Karibiku.

Potenciální projekty

Walt Disney Studio plánuje už i další projekty, které zatím nejsou nijak potvrzené, ale víme, že se o nich mluví. V plánu je například film zaměřený na Cruellu de Vil ze 101 dalmatinů, kterou by si zatím nepotvrzeně měla zahrát Emma Stone. Mezi další plánované pohádky patří Malá mořská víla, Petr Pan nebo Pinocchio. Amy Adams by si měla znovu zahrát postavu Giselle v očekávaném pokračování Kouzelná romance. Samostatného filmu se zřejmě dočká i pravá ruka Petra Pana víla Zvonilka.