PragoFFest: Tuzemský svátek popkultury nabídne letos více videoher a deskovek

Již po třiadvacáté budou mít fanoušci fantasy a sci-fi možnost navštívit oblíbený festival PragoFFest, který se bude opět konat v Modré škole v Praze-Hájích. Pořadatelé si připravili bohatý čtyřdenní program, který zabaví návštěvníky až do pozdních nočních hodin.

Svůj con si v Praze určitě najdou jak děti, tak dospělí, ostatně na to budou mít vyhrazeno více než jedno patro. Na své si tak přijdou třeba příznivci Star Treku, Harryho Pottera nebo Little Ponyho. Chybět nebude ani rozšířená plocha pro hry všeho druhu (karetní, deskové,  RPG, video, atd.) či zvýhodněný prodej merche. O své znalosti se přijdou s návštěvníky podělit experti jako je herní vývojář a pedagog na Univerzitě Karlově Jakub Gemrot, spisovatel Jan Kotouč či popularizátor kosmonautiky Dušan Majer. Dále pořadatelé nabídnou například muzeum videoher, MatFFyz Expo, fotostěnu, biFFstro pro posilnění a mnoho dalšího.

Cosplay je samozřejmě nedílnou součástí festivalu, takže pokud disponujete tématickým převlekem, zavítejte letos mezi dvojníky Stormtrooperů, Kapitána Ameriky a Harryho Pottera. PragoFFest proběhne v termínu od 31. ledna do 3. února a od svého prvního ročníku „urazil“ tento festival vcelku dlouhou cestu. Pouhých šest stovek návštěvníků je již minulostí, v posledních letech popkulturní událost zaznamenala již i několikatisícovou účast.