Nejlepší role herečky Anne Hathaway

Do kin právě přichází tajemný thriller s hvězdným obsazením v čele s Matthewem McConaugheym a Anne Hathaway Ticho před bouří. V tomto žebříčku se podíváme na nejvýraznější kousky z filmografie právě Anne Hathaway.

Deník Princezny

Mia je nenápadná, inteligentní a mile ztřeštěná studentka střední školy. V neslušivých brýlích, s nemoderním účesem i oblečením jako z bazaru je tak trochu outsiderem mezi spolužačkami, které myslí jen na zábavu, parádu a na to, jak Miu zesměšnit. Pak se najednou objeví na scéně babička, kterou nikdy neviděla, a sdělí dívce šokující novinu: Mia se stává dědičkou královského trůnu. Tato komedie se dočkala pokračování a Hathaway nedávno naznačila, že se možná dočkáme i třetího dílu.

Ďábel nosí Pradu

V závratném světě newyorské módy, kde nepovedený účes může zabít celou vaši kariéru, je časopis Runway biblí. Pod vedením nejmocnější ženy módního průmyslu Mirandy Priestly, která mu vládne tvrdou rukou, je Runway obávaným testem, kterým musí projít každý, kdo chce v tomto světě něco znamenat. Svou šanci dostane i Andrea, která sní o tom, že z ní bude slavná novinářka. Ďábel nosí Pradu byl pro Hathaway zlomem v kariéře. O roli hodně usilovala a vyplatilo se jí to. Film byl masivním hitem a Hathaway potvrdila, že už není jen teenagerskou hvězdičkou, ale dokáže utáhnout celý film.

Rachel se vdává

Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše. Hathaway za roli těžkými traumaty postižené dívky, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry, získala svou první oscarovou nominaci.

Jeden den

Emma a Dexter se vídají celých dvacet let, každý rok spolu ale stráví jen jeden den. Seznámili se na večírku po jejich společné promoci 15. července 1988, i přes vzájemné sympatie ale zůstávají jen přátelé. Každý následující 15. červenec odhaluje, jak se oba za rok změnili, odkrývá jejich úspěchy i prohry, navzájem se svěřují se svými zážitky, problémy a nevydařenými láskami. Po letech strávených hledáním štěstí a porozumění – ale také dospíváním a dozráváním – si Emma i Dexter začínají uvědomovat, že klíč k opravdové lásce a spokojenosti mají celou dobu na dosah ruky.

Temný rytíř povstal

Je tomu již osm let, co se Batman vytratil do noci, čímž se tak z hrdiny změnil v uprchlíka. Tím, že na něj padla vina za smrt Harveyho Denta, obětoval temný rytíř všechno pro to, co společně s komisařem Gordonem považoval za vyšší dobro. A na čas tato lež skutečně zabírala, když byla kriminální aktivita v Gothamu rozdrcena silou Dentova odkazu. V závěrečném filmu trilogie Christophera Nolana o Batmanovi si Hathaway zahrála roli Seliny, alias Catwoman.

Bídníci

Filmová adaptace slavného muzikálu podle romána Victora Huga vynesla Hathaway Oscara za vedlejší roli. Ve filmu se obejvila jen na pár minut v roli dělnice Fantine, ale její scéna, ve které zpívá kultovní písen I Dreamed a Dream, je jedním z vrcholů filmu.

Interstellar

Hathaway si zahrála i v dalším snímku Christophera Nolana. Místo latexového úboru tentokrát na sebe vzala skafandr a vydala se hledat nový domov pro obyvatele Země. V Interstellaru si zahrála po boku Mathhewa McConaugheyho stejně jako v novince Ticho před bouří.

Stážista

Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Hathaway). Příjemná komedie se stala okamžitou klasikou.