Vánoční filmy na HBO GO

Česká verze HBO GO se letos moc nepředvedla. Z pohádek si sice vybere úplně každý, jenže pravých vánočních filmů v nabídce moc nenajdete. Právě proto můžeme doporučit pouhých šest snímků, které vám navodí vánoční atmosféru už dnes.

Santa je úchyl

Zločinci Willie a Marcus cestují v převleku za Santu Clause a jeho elfa po největších nákupních centrech v zemi, čímž si připravují cestu k tamním trezorům. Zneužívají důvěry, kterou v lidech Santa vzbuzuje, aby se mohli na Štědrý den pořádně napakovat. Problém tkví v tom, že Willie upřímně nesnáší děti. Přitom aby si tuhle práci udržel, má právě jim přinášet sváteční radost. Jejich plán se však přesto vyvíjí slibně – dokud se oba zatracenci nesetkají s introvertním osmiletým Rogerem, jenž Willieho považuje za skutečného Santu Clause. Tlustý, trapný a často vysmívaný chlapec dokáže jako jediný vzbudit zrníčko soucitu v srdci zatvrzelého zločince, který se mu snaží dátnějakou radu do života a přitom vytvořit něco, co nejasně připomíná vánoční atmosféru. V hlavní roli exceluje Billy Bob Thornton, který byl za svůj výkon nominovaný na Zlatý glóbus.

Na Vánoce budu doma

Jake Wilkinson (Jonathan Taylor Thomas) je sebestředný vysokoškolský student, který má v hlavě jediné: musí se dostat domů na štědrovečerní večeři, nebo přijde o klasické Porsche z padesátých let, které mu otec slíbil. Pár dní před domluveným příjezdem se však Jake probudí uprostřed kalifornské pouště – opuštěný a bez peněz, oblečený do kostýmu Santy a s bílým plnovousem přilepeným k tváři! Hořká odplata od členů jeho fotbalového týmu za to, že je potopil při závěrečných zkouškách, když jim odmítl poskytnout správné odpovědi. Jake musí najít způsob, jak dorazit ještě před Štědrým dnem do New Yorku. V zoufalé snaze získat svůj dar se pokouší dostat na východ Spojených států a neváhá k tomu využítjakýchkoli prostředků: letadla, plazení, podvádění, závodění, zastrašování a dokonce i saní. Jeho mise se ovšem promění v nepřetržitý a komický sled omylů poté, co se na „Santu“ začne obracet nepřeberné množství rozmanitých a prapodivných cizích lidí s žádostí o pomoc či o laskavost. Čím blíže se Jake dostává k domovu, tím zřetelněji si uvědomuje skutečný smysl Vánoc a význam rodiny.

Země vánočních zázraků

Helenin manžel utekl s mladší ženou. Vánoce jsou za dveřmi, život se zpomalil a nic není jako dřív. Helenina nejlepší kamarádka Ulli přijde s nápadem strávit Vánoce na jediném místě, které si mohou dovolit, a kde ještě nemají beznadějně plno. Těší se na staré dobré Vánoce na venkově strávené v ženské společnosti. Vánoce na ekologické farmě pořádají Tuure a Unna, dva nezkušení farmáři, kterým nabízené ubytování na farmě skýtá příležitost utužit místní vztahy. Svátky utečou jako voda a život hostů i hostitelů nečekaně nabere zcela nový směr. Ženy z Wonderlandu náhle musí čelit zásadním životním otázkám.

Vánoční koleda

Kdo by neměl rád kouzlo Vánoc? Zdá se, že jedna osoba na světě se najde. Ebenezer Vydřigroš vstupuje do vánočního období s obvyklým znechucením a se svým věrným zaměstnancem i jeho veselým synovcem jedná s notnou dávkou opovržení. Později téhož dne se Vydřigroš setká s duchem svého zemřelého obchodního společníka Josepha Marleyho, který v posmrtném životě platí za své dřívější bezcitné jednání. Marley doufá, že se mu podaří pomociVydřigrošovi, aby se před stejným osudem zachránil, a prozradí mu, že ho navštíví trojice duchů. A tak se také stane. Když vezmou duchové Vánoc minulých, současných a budoucích Vydřigroše na fantastickou pouť, která mu otevře oči a odhalí pravdy, kterým se zdráhal uvěřit, Vydřigroš zjihne. Podaří se mu vše napravit?

Kouzelné Vánoce

Oceňovaná herečka Mary Steenburgenová exceluje v roli Ginny Graingerové, mladé matky, která znovu objeví kouzlo a krásu Vánoc díky neotřesitelné víře její šestileté dcerky Abbie a Gideona (Harry Dean Stanton), Ginnyina vlastního anděla strážného. Ginnyin úžasný zážitek vás chytne za srdce v této nadčasové klasice společnosti Disney. Snímek Kouzelné Vánoce naplní všechny vaše nejposvátnější vánoční představy. Sdílejte svůj divácký zážitek s těmi, které milujete.

Muppets: Vánoční koleda

Klasický sváteční příběh Charlese Dickense v rukou stále rozpustilých Muppets jiskří humorem a veselou náladou. V roli hamižného Ebenezera Scroogea vystupuje oscarový Michael Caine a celá podívaná není nic jiného než pořádný švindl! Scrooge tráví vánoční večer sám a navštíví jej duchové, kteří ho přenesou v čase a nechají ho nahlédnout do jeho minulosti, současnosti i budoucnosti a není to nijak pěkná podívaná! Při té příležitosti se ale setká s chudým, hodným a skromným Bobem Cratchitem a jeho rodinou, do které patří také Tiny Tim, který Scroogea poučí o skutečném významu Vánoc. Spolu s původní hudbou a oslňujícími triky je tentodobrosrdečný sváteční příběh vynikající zábavou, která vaši rodinu dokáže potěšit vždy znovu o každých Vánocích.