Reboot Resident Evilu ztrácí Jamese Wana

Plánovaný reboot původně čistě herní mnohačetné série Resident Evil sice v ohrožení není, ale přichází o největší lákadlo v podobě Jamese Wana.

Šestidílná zombie střílečka s Millou Jovovich se s námi snad jednou provždy rozloučila začátkem minulého roku a informacemi o novém díle se to jen hemží. Víme, že další film z tohoto post-apokalyptického světa nebude nadále fungovat na základech příběhu Alice z dosavadních filmů. Nový Resident Evil je reboot, který měl produkovat James Wan. Ten ale od projektu odchází.

Nejhlavnějším problémem je ta skutečnost, že jméno oblíbeného a nadaného režiséra, scénáristy a též producenta je spojováno s mnoha dalšími snímky, na kterých se i on sám žádným způsobem nepodílí. Tak nějak víme, že Wan by se pravděpodobně nepodílel na projektu, kterému by nevěřil, nicméně se chce vyvarovat dalšímu falešnému oznámení, se kterým nemá co do činění.

Ovšemže je to škoda, že jeden z těch nejpopulárnějších hororových “otců“ do nadcházejícího filmu nijak nezasáhne, ale nedávno jsme se dozvěděli, že na rebootu by se měl podílet režisér Johannes Roberts, mezi jehož nejlepší počin můžeme označit žraločí napínavé dobrodružství 47 metrů, na jehož pokračování momentálně pracuje.