Kevin Hart nebude uvaděčem 91. ročníku Academy Awards

Před pár dny obletěla svět zpráva o moderátorovi letošního udělování cen Oscarů za nejskvostnější filmy roku. Nejednalo se o nikoho jiného než komika Kevina Harta. Ten se však své role vzdal. Ptáte se proč?

Kevin Hart, člověk, kterého jedna polovina lidí odsuzuje, a ta druhá zas obdivuje, je populární americký herec, který v poslední době vyniká čím dál tím víc. Počet filmů, v nichž si přímo zahrál (popřípadě nadaboval) jednu z hlavních či vedlejších postav, přesahuje skvostnou číslovku 30. Vidět jste jej například mohli v hitu minulého roku Jumanji: Vítejte v džungli!, jeho hlas zazněl i v animáku Tajný život mazlíčků.

A proč tedy odmítl možnost hostovat letošní předávání zlatých sošek? Vzpomínáte si na aféru s Jamesem Gunnem a jeho nehodícími se příspěvky na sociální síti? Hart je na tom velmi podobně. Byly dohledány jeho staré tweety, kde zesměšňoval LGBT komunitu.

Došlo k omluvě a Hart oznámil, že se na moderování podílet nebude. Součástí jeho omluvy byla i část, kde se zmínil o tom, že lituje toho, co kdysi napsal, především proto, že on sám chce lidi spojovat dohromady, a ne je rozdělovat. Prozatím tedy není známo, kdo se chopí moderátorských otěží.