Hellboy: První trailer přináší velkolepou apokalyptickou bitvu

Hellboy, odhlédneme-li od superhrdinského mainstreamu, je jednoznačně jednou z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších komiksových postav vůbec.

Ačkoli s tímto pekelným charakterem byly již natočeny dva známé filmy, za kterými nestál nikdo menší, než režisér Guillermo del Toro, zdaleka nedělaly předloze takovou čest, jakou mohly (ačkoli nebyly vůbec špatné). Z původně plánované trilogie nakonec sešlo a rohatý pekelník nějakou dobu vězel u ledu. Nyní přichází nový remake, který slibuje erkovou přístupnost a trochu jiné, méně mainstreamové a dospělejší pojetí. Ostatně posuďte sami v nejnovější upoutávce na Hellboye!

Hellboyovy příběhy od nakladatelství Dark Horse, kreslené kultovním Mikem Mignolou, často odkazují a vycházejí mimo jiné i z Lovecraftovy temné, hororově laděné poetiky a mají specifickou, drsnou atmosféru a mytologii.

Po nesmírně stylovém a navnazujícím plakátu se rozhodně jedná o plnohodnotné potvrzení faktu, že jednoznačně půjde o nejočekávanější komiksovou lahůdku příštího roku. Snímek Hellboy má mít premiéru 11. dubna 2019.

Režie se ujal Neil Marshall. V titulních rolích se představí David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane, Sasha Lane, a další.