WHOCON 2018 je za dveřmi!

Nemáte příští víkend co dělat? A co takhle ho strávit ve společnosti nesmrtelného majitele stroje času a nejstylovějšího doktora galaxie? Ve dnech 23.-25.11. totiž v Brně proběhne tradiční sraz všech fanoušků legendárního seriálu Pán času a především pak Doktora – WHOCON.

A a na co se všichni whoviané (obecné označování fanoušků seriálu) mohou těšit? Šestý ročník nabídne bohatý program, který bude tematicky rozdělený do několika sekcí. Největší část je samozřejmě věnována Doktorovi. V rámci WHOCONU si na své přijde opravdu každý nadšenec toužící po modré policejní budce jakožto ideálním dopravním prostředku. Nebude chybět řada přednášek, besed a dalšího. Tradičně se dostaví čeští dabéři Pána času, kteří se podělí o své dojmy. A pokud ve vás dřímá extrovert, můžete se blýsknout v klasické cosplay soutěži o nejpovedenější kostým ze světa tohoto britského kultu.

SHERLOCON, jak už název napovídá, bude svou pozornost upínat na geniálního a snad vůbec nejslavnějšího (promiň Hercule, bylo to těsné) detektiva všech dob. Dozvíme se zajímavosti nejen z britského seriálu, ale rovněž z filmových zpracování a pod drobnohledem budou i původní Doylova díla.

CYCON nabídne alternativu, pokud by vás nedejbože Doktor a detektiv nudili. V rámci této sekce se pobavíte nad nejrůznějšími tématy ze světa dalších sci -fi, filmů, videoher a literárních počinů.

Takže nasedněte do TARDIS a nastavte jako cílovou destinaci Brno, čas 23.11. 2018. A nezapomeňte zkontrolovat funkčnost sonického šroubováku. Víte, jak občas blbne. Allons-y!