TOP 14: Nejlepší komiksové filmy na HBO GO právě teď

Uživatelé HBO GO si právě teď mohou vychutnat slušnou nabídku komiksových hitů.

Black Panther

Film od studia Marvel „Black Panther“ je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří v tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Panthera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost.

Logan: Wolverine

Ve snímku Logan: Wolverine se Hugh Jackman vrací ještě jednou a naposledy ve své ikonické roli jako Wolverine, tentokrát v syrovém, působivém a dramatickém příběhu o obětování se a vykoupení. Píše se rok 2029. Mutanti jsou pryč, nebo aspoň téměř. Osamělý a sklíčený Logan propíjí celé dny ve skrýši na vzdáleném konci mexické hranice a vydělává drobné jako nájemný řidič. Jeho společníky v exilu jsou vyhnanec Caliban a churavý Profesor X, jehož výjimečná mysl je sžírána zhoršujícími se záchvaty. Ale Loganovy pokusy skrýt se před světem a jeho dědictvím náhle skončí, když se objeví záhadná žena s naléhavou žádostí, aby Logan doprovodil jednu výjimečnou dívku do bezpečí. Avšak brzy musí vytasit své drápy, když je nucen postavit se temným silám a ničemovi ze své vlastní minulosti. Během mise na život a na smrt se časem unavený válečník vydává na dlouhou cestu k naplnění svého osudu.

Na hraně zítřka

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Zvláštní mimozemská rasa vytrvale útočí na Zemi a major Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, ale ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého, pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít… Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s mimozemšťany lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt). Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit.

Trilogie Spider-Man

Filmy na motivy marvelovského komiksu jsou příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera (Tobey Maguire). Jako dítě osiřel, byl šikanován a nebyl schopen vyznat lásku okouzlující dívce ze sousedství Mary Jane Watsonové. Říct o jeho životě, že je to bída, by asi bylo dost slabé slovo. Ovšem jednoho krásného dne, když ho na exkurzi v laboratoři pokouše uprchlý radioaktivní pavouk, se jeho život změní tak, jak by si sotva kdo dokázal představit. Peter získá netušenou pružnost, jasné vidění, schopnost přichytit se k povrchu, šplhat po zdech a vystřelovat sítě ze zápěstí, ale ona to nebude jenom zábava. Výstřední milionář Normn Osborn (Willem Dafoe) na sobě vyzkouší účinek drog, čímž vznikne jeho maniakální alter ego Green Goblin. Peter se tudíž musí stát Spider-Manem a vzít si Green Goblina na starost, jinak ho Goblin zabije.

Valerian a město tisíce planet

Vítejte ve 28. století. Valerian (Dane DeHaan) a Loreline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Na rozkaz ministra obrany se oba vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa, neustále se rozšiřující metropole, kde všechny vesmírné druhy mezi sebou po staletí sdílejí znalosti, objevy a kulturu. Střed města ale skrývá tajemství. Temné síly ohrožují existenci Alfy. Valerian a Laureline se musí pokusit identifikovat a zneškodnit hrozbu. Začíná nemilosrdný závod s časem. V sázce je nejen existence Města tisíce planet, ale i budoucnost celého vesmíru.

Wonder Woman

Gal Gadot (Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti) se vrací v titulní roli epického akčního dobrodružství inspirované superhrdinkou DC. Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností… a svůj skutečný úděl.

Thor: Ragnarok

Ve snímku „Thor: Ragnarok“ z dílny studia Marvel je Thor uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – zkázu svého domova a konec asgardské civilizace – který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers – neuvěřitelnému Hulkovi.

Thor

Epické dobrodružství “Thor” překlenuje značnou část marvelovského vesmíru – od současné planety Země až k mystické říši Asgard. Hlavním hrdinou příběhu je mocný Thor, mocný, ale arogantní válečník, který svým bezohledným jednáním znovu rozpoutal prastarou válku. A tak je Thor za trest poslán na planetu Zemi, kde je nucen žít mezi lidmi. Ale když ten nejnebezpečnější padouch vyšle z Asgardu na Zem své temné síly, Thor zjistí, jaké to je být opravdovým hrdinou. “Thor” je příběhem mýtické cesty jednoho muže – z nevrlého prince předurčeného k tomu, aby jednou vystřídal otce na trůně, se stane skromným superhrdinou, který si vůdčí postavení vydobude vlastními silami.

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Režisér Zack Snyder přináší snímek „Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti,“ v němž se hrdinové Batman/Bruce Wayne (Ben Affleck) a Superman/Clark Kent (Henry Cavill) poprvé ocitnou na filmovém plátně vedle sebe. V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti.

Sebevražedný oddíl

Je to dobrý pocit, být ten zlý… Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. Důstojnice americké zpravodajské služby Amanda Waller dospěla k rozhodnutí, že tento úkol zvládne pouze tajně vytvořená skupina nesourodých zavrženíhodných jedinců, kteří nemají téměř co ztratit. Jakmile si však uvědomí, že nebyli vybráni, aby uspěli, ale aby bylo na koho svést vinu za nevyhnutelný neúspěch, rozhodnou se příslušníci sebevražedného oddílu zkusit bojovat a zemřít společně, nebo se budou starat jen každý sám o sebe?

X-Men: První třída

V návaznosti na klasickou marvelovskou mytologii zachycuje snímek X-Men: První třída epické začátky X-Menovské ságy. Předtím, než Charles Xavier a Erik Lensherr přijali jména Professor X a Magneto, to byli dva mladíci, kteří teprve odkrývali své jedinečné schopnosti. Než se z nich stali úhlavní nepřátelé, byli překvapivě nejlepšími přáteli. A spolupracovali s ostatními mutanty (známými i těmi novými), aby zastavili největší hrozbu, jaké kdy tento svět čelil…

Strážci Galaxie

V akcí nabitém, výpravném dobrodružství se hranice světa filmových hrdinů společnosti Marvel posouvají až do vesmíru. Odvážný dobrodruh Peter Quill se stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co ukradne tajemnou kouli. Patřila totiž mocnému padouchovi Ronanovi, jehož plány ohrožují celý vesmír. Aby neúnavnému nepříteli unikl, je Quill nucen spojit síly se čtveřicí svérázných outsiderů – po zuby ozbrojeným mývalem Rocketem, humanoidem Grootem, který připomíná strom, vražednou, tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill odhalí skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie.

Spider-Man: Homecoming

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomeiová) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu – což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil – ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité.

Ghost in the Shell

Vizuálně podmanivý snímek se odehrává v budoucnosti, v níž je lidstvo závislé na moderních technologiích víc než kdy dřív. Major (Scarlett Johansson) věří, že byla zachráněna ze spárů smrti, aby se stala první svého druhu: její lidská mysl je transplantována do robotického těla, které je dokonale schopné bojovat proti těm nejhorším kyberzločincům na světě. Když terorismus dosáhne nové úrovně, kdy je možné proniknout do lidské mysli a ovládat ji, je Major dostatečně kvalifikovaná k tomu, aby tuto hrozbu odvrátila. Zatímco se Major připravuje na střet s novým nepřítelem, zjistí, že byla oklamána – její život nebyl zachráněn, nýbrž ukraden.