Super Mario Bros. v animáku od tvůrců Grinche

Hry a filmy – zdánlivě dosti odlišné formy zábavy, které však spojuje vysoká škála aspektů. Už párkrát (ve skutečnosti to bylo vlastně mnohokrát) se událo, že se honosný videoherní počin ukázal na stříbrném plátně. Tentokrát je na řadě exkluzivní Nintendo hitparáda.

Super Mario Bros., jakž zní název roztomilé 2D plošinovky z roku 1985, je dnes již klasikou a pro někoho také prvním seznámením se s pojmem videohra. Naším cílem však není obeznámit vás s bohatou historií úspěšné hry s kníratým podivínem s italským přízvukem Mariem, nýbrž informovat o nadcházejícím filmu, na kterém se pravděpodobně ještě nezačalo pracovat, nicméně víme, že mu bude věnována veliká pozornost a možný očekávaný datum premiéry hledá svůj výjimečný den někde kolem roku 2022.

Nedávno jsme vás informovali o chlápkovi jménem Chris Meledandri, tedy zakladatelem společnosti Illumination Entertainment (Grinch, Mimoni). Kromě Shreka se pokusí znovuzrodit snímek Super Mario Bros. (u nás také jako Superbratři), jehož premiéra se uskutečnila začátkem roku 1994. Meledandri si je ovšem vědom velikánského neúspěchu, díky němuž doufá, že se stane tím člověkem, který poprvé transportuje Maria a jeho bratra Luigiho do kin s přívětivými recenzemi.

Naději dodává fakt, že Meledandri by měl během vývoje spolupracovat s vývojářem hry Super Mario Bros. se Shigerem Miyamotem.