Shreka čeká kompletní restart

Máte rádi pověstného zeleného zlobra, který nepohrdne cibulí, a doufali jste snad, že po aktuálně hlavní čtyřdílné sérii jednou uvidíte i díl pátý? Dost možná se poštěstí, nicméně se zrovna asi nejedná o váš vytoužený sen.

Shrek, to je dnes již kultovní klasika napříč celosvětovými animáky. První díl se zčistajasna zaryl do srdce už v roce premiéry – 2001. Příběh o zakleté příšerózní (avšak kontrastně i krásné) princezně, kterou bedlivě hlídal hrozivý drak, do sebe na poli animáků zakomponoval i prvky romance a humoru naráz. Není divu, že následovala trojice úspěšných pokračování. Některé můžeme označit za horší, většina z nich i přesto na dnešní poměry nabízí slušnou hodinu a půl dlouhou zábavu.

V plánech bylo i čtvrté pokračování (tedy pátý díl). Ten se sice chystá, půjde ovšem o reboot. To znamená, že zmíněný příběh o zamilovaných zlobrech a střežené princezně uvidíme znovu akorát v novějším a hezčím vizuálním kabátku. Mnozí z vás si bezpochyby vybaví Kocoura v botách, jehož hlavním hrdinou byl právě šermířský kocour ze Shreka. Ani on se restartu nevyhne. Otázka zní, zda o to vůbec jevíme zájem.

Na oba restarty dohlíží studio Universal Pictures společně s výkonným ředitelem a vlastníkem Illumination Entertainment (nový Grinch, Mimoni, Lorax) Chrisem Meledandrim.