Reese Witherspoon chystá film o ženách bojujících proti válce ve Vietnamu

Oscarová herečka Reese Witherspoon bude hlavní producentkou filmu podle připravované knihy The League of Wives od spisovatelky Heath Hardage Lee. Samotná kniha vychází 2. dubna 2019, její námět Reese oslovil a společně se studiem FOX 2000 knihu zfilmují.

Příběh vypráví o skupině žen, jejichž manželé byli povolání do války s Vietnamem v 70. letech. Po tom, co se doslechnou o smrti několika vojáků a jejich pobytu v zajetí, se manželky povolaných mužů rozhodnou bojovat proti této nesmyslné válce. Jsou odhodlány udělat cokoliv, aby své muže zachránily a dostaly je zpět živé a zdravé. Pomáhají jim v tom aktivistické skupiny bojující proti válce, díky této spolupráci se jim v roce 1973 podaří přivézt domů 115 mužů.

Americká herečka Reese Witherspoon v rozhovoru uvedla, že jakmile se doslechla o námětu této knihy, tak se okamžitě rozhodla spojit s filmovými studii, aby s nimi dohodla její zfilmování.

„Je důležité, aby se diváci dozvěděli o tomto významném momentu americké historie.“

Prozatím víme, že se film díky Reese a studiu FOX 2000 bude skutečně natáčet, jestli si v něm Reese Witherspoon i zahraje, o tom zatím nepadla ani zmínka. Troufám si tvrdit, že jde o velice zajímavý námět, který by mohl upoutat členy filmové Akademie, proto věřím, že můžeme očekávat mnohá slavná jména.