Matthew McConaughey málem na Titanicu

Kultovní film od Jamese Camrona Titanic se do kin dostal v roce 1997 v hlavních rolích s Kate Winslet jako Rose a Leonardem DiCapriem, který ztvárnil roli Jacka. Film se okamžitě stal trhákem. Tento romantický příběh, odehrávající se na pozadí skutečných historických událostí, jistě chytil za srdce mnoho diváků. Stejnou popularitu si získala i píseň My Heart Will Go On, kterou pro snímek nazpívala kanadská zpěvačka Celiné Dion. Přesto i dnes, po jednadvaceti letech, se na světlo dostávají různé příběhy a historky, provázející tento film. Málo kdo si dnes dovede představit, že by po boku Kate Winslet mohl stát někdo jiný, než Leonardo DiCaprio. Opak je však pravdou. Jacka totiž mohl klidně hrát Matthew McConaughey.

Herec se s tím svěřil filmovému magazínu The Hollywood Reporter, vlastně měl roli téměř docela na dosah. Dokonce byl i přítomen na konkurzu, kde četl scénář po boku Kate Winslet. Sám herec přiznal, že po čtení scénáře měl velmi dobrý pocit. Věřil, že roli získá. Nikdy mu ale žádná nabídka nepřišla. Roli Jacka nakonec dostal Leonardo DiCaprio, a tato postava mu přinesla celosvětovou slávu.

Pro herce Matthewa McConaugheyho to mohl být pomyslný milník v jeho kariéře, který by mu pomohl snáze prorazit v Hollywoodu. Jelikož roli nakonec nezískal, zapsal se do povědomí mnoha diváků spíše díky romantickým komediím. I když jeho komediální talent je nesporný, sedí mu i dramatické role, na které měl v posledních pár letech opravdu štěstí. Objevil se ve filmech jako Interstellar nebo Klub poslední naděje, za který získal Oscara pro nejlepšího herce. Přestože nedostal roli Jacka, získal zlatou sošku o dva roky dříve než DiCaprio.

K dramatičtějším rolím mu jistě dopomohl seriál Temný případ, nakonec se tedy ve své filmografii může pyšnit širokou škálou žánrů. Díky roli v Titanicu by se možná proslavil dříve, ale ruku na srdce, kdo z vás by si dnes dokázal v roli Jacka představit někoho jiného, než Leonarda DiCapria?