Film ze světa Breaking Bad?

Breaking Bad, neboli v podivné české překladové mutaci Perníkový táta, je jeden z (bez nadsázky) nejlepších seriálů, co kdy byly natočeny. Jistě není třeba jej blíže představovat (pokud ano, tak napravte svou chybu a běžte se na něj podívat). Po ukončení seriálu se fanouškům dostalo stále běžícího, výborného spinoffu Better Call Saul (Volejte Saulovi). Nyní to vypadá, že už tento měsíc začne natáčení celovečerního filmu. O co přesně tedy půjde?

Ačkoli to zatím nebylo potvrzeno ani stanicí AMC, nikým ze štábu a ani samotným tvůrcem obou zmíněných seriálů, Vincem Gilliganem, je známo, že se připravuje snímek s názvem Greenbrier. Natáčení samotné by mělo začít už koncem tohoto měsíce. Podle zprávy od New Mexico Film Office se má film natáčet ve městě Albuquerque v Novém Mexiku. Skutečně by se mělo jednat o snímek, navazující na konec seriálu Breaking Bad.

Nicméně zmíněná organizace toto nepotvrdila. Avšak ani nevyvrátila možnou spojitost s populárním a dnes již takřka kultovním seriálem. Co ovšem jisté je, je fakt, že se na produkci projektu má podílet studio Sony Pictures. A jak Breaking Bad, tak Better Call Saul spadají pod produkci Sony Pictures Television. Nemluvě o tom, že Vince Gilligan nedávno právě se Sony podepsal tříletý kontrakt.

Takže co vlastně víme s jistotou? Koncem tohoto měsíce má začít natáčení snímku s názvem Greenbrier. Příběh má být soustředěn okolo útěku uneseného muže a jeho cestě za svobodou. Což dosti připomíná závěr Breaking Bad, v němž jedna z hlavních postav; Jesse Pinkman utekla ze zajetí drogových dealerů. Aaron Paul, který charakter ztvárnil, několikrát uvedl, že by si roli rád zopakoval. Toto dějové zasazení by ovšem znamenalo, že ve filmu nejspíš neuvidíme Waltera Whitea (Bryan Cranston). A pokud, tak formou flashbacků.

Jak už bylo řečeno, dokud tyto zvěsti nepotvrdí AMC či sám Gilligan, nezbývá než doufat. Protože tohle by ve výsledku mohlo být opravdu zajímavé.