Horor o Jeníčkovi a Mařence s hvězdou z TO v hlavní roli

Po úspěšném remaku hororu TO, natočeném podle stejnojmenné knihy od krále hororů Stephena Kinga, se většině dětských hvězd, které ztvárnily ve filmu partičku přátel, ve filmovém průmyslu opravdu daří. Herečka Sophia Lillis, která ztvárnila v TO jedinou dívčí roli, si zahraje v právě natáčeném hororu o Jeníčkovi a Mařence a nebude hrát nikoho jiného než samotnou Mařenku.

Snímek od filmové společnosti Orion Pictures na motivy pohádky od bratří Grimmů se momentálně začal natáčet v Dublinu. Víme, že herečka Sophia Lillis s natáčením hororů zkušenosti má. Tentokrát vymění zabijácké klauny za zabijácké čarodějnice, a vypadá to na hodně drsnou podívanou.

Prozatím víme, že se k Sophii připojí herec Sammy Leakey, který ztvární roli Jeníčka a Charles Babalola v roli lovce. Film se samozřejmě neobejde ani bez pořádných čarodějnic. Alice Krige a Jessica De Gouw jako kanibalistické čarodějnice lákající děti na cukroví budou určitě skvělé.

Filmů o Jeníčkovi a Mařence bylo natočena spousta, ať už jako pohádková verze pro děti, nebo jako zabijácká a přisprostlá pro dospělé. Otázkou zůstává, zda filmový svět potřebuje ještě další remake, a jestli za to vůbec bude stát. Na tuhle odpověď si budeme muset nějakou chvíli počkat, ale již teď musím uznat, že plamínek naděje na nějaký úspěch by tam mohl být.