Začalo natáčení 4. a 5. Avatara

Herečka Sigourney Weaver potvrdila, že natáčení druhého a třetího Avatara úspěšně skončilo, čímž se logicky do pohybu dala produkce čtvrtého a pátého dílu.

Na natáčení čtyř filmů na jeden zátah by si netroufl každý. Cameronův návrat na Pandoru ale vychází podle plánu a první dvě pokračování již prochází samotnou postprodukcí, která může trvat až dva roky. Herečka Sigourney Weaver to potvrdila v rozhovoru a zároveň přiznala, že se do světa Avatara nevrátí jako Dr. Grace Augustine.

„Mezi postavami je spojitost. Právě jsme dokončili natáčení dvojky a trojky. Natáčeli jsme v LA, a od Jamese už víte, že jsme měli hodně podvodních scén, takže jsme se učili potápět. Hodně scén pod vodou bylo náročných a byla to výzva.“

Herečka byla také dotázána, zda pokračování Avatara budou opět průkopnická, jako v prvním případě a jestli budou mít opět obří dopad na zábavní průmysl.

„Myslím, že ano, protože nás čeká zcela nový vodní svět. V prvním z nich je velmi osobní příběh. Scénáře jsou úžasné. Je tu poselství, abychom neobětovali všechno z chamtivosti a dobýváním. Všechny čtyři filmy to oznamují velmi hlasitě a jasně celému světu.“

Avatar 2 by měl dorazit do kin 17. prosince 2020. Avatar 3 o rok později, čtverka a pětka pak v letech 2024 a 2025. V titulních rolích se představí Sigourney Weaver, Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Kate Winslet, a další.