Víkendové tržby: Zabiják Michael Myers se vrací ve velkém

Konečně je to tady. Venom nadále nepanuje zbytku celovečeráků. Štafetu přebírá film, o němž si ze začátku pravděpodobně všichni mysleli, že pohoří. Pojďme se podívat na víkendové tržby.

  1. místo – Halloween: 77,5 milionů, novinka
  2. místo – Zrodila se hvězda: 19,3 milionů, 3. týden v žebříčku
  3. místo – Venom: 18,1 milionů, 3. týden v žebříčku
  4. místo – Husí kůže 2: Ukradený Halloween: 9,7 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – První člověk: 8,6 milionů, 2. týden v žebříčku
  6. místo – The Hate U Give: 7,5 milionů, 3. týden v žebříčku
  7. místo – Yeti: Ledové dobrodružství: 6,6 milionů, 4. týden v žebříčku
  8. místo – Night School: 5 milionů, 4. týden v žebříčku
  9. místo – Zlý časy v El Royale: 3,3 miliony, 2. týden v žebříčku
  10. místo – The Old Man & the Gun: 2,1 milionů, 4. týden v žebříčku

Tohle asi nikdo před prvními ohlasy na film nečekal. Vyvražďovačka Halloween, o které lze říci, že je v podstatě již 11. dílem v sérii, je číslem jedna v žebříčku. Dovolím si ho porovnat s Venomem. Svým způsobem se jedná o nesourodé žánrovky, ale v podstatě se dají oba považovat za horor. A je velice překvapivé, že mnohem komornější Halloween vydělal během prvního víkendu v kinech pouze o půl milionu méně než Venom před dvěma týdny (80 milionů). S rozpočtem, který se pohybuje okolo 10 milionů, Halloween utržil více než sedminásobek budgetu. Jedná se tedy o nejúspěšnější díl ze série.

Druhé místo už tři týdny po sobě okupuje romanťárna spjatě spojená s hudbou Zrodila se hvězda. Stále úspěšně 3. místo zaujal již zmíněný Venom.

O Prvním člověku s Goslingem, který se minulý víkend umístil na 4. místě, musím opět zklamaně říci, že jsem čekal o něco víc. Opravdu mi vrtá hlavou, jak je možné že Husí kůže 2: Ukradený Halloween, jehož první díl se dočkal velmi průměrných ohlasů, má tento víkend na kontě dokonce o více než milion dolarů lepší tržby. Celosvětově ale v celkových tržbách naštěstí vede právě První člověk (55,5 milionů oproti 39,9 milionům).