Trailer #3: Smrtelné stroje (2018) – Postapokalyptická budoucnost s gigantickými pojízdnými městy

Režisér trilogie Pána prstenů a kvalitativně o něco horšího Hobita produkuje výjimečný snímek Smrtelné stroje, které bychom jednoduše mohli nazvat asi tím nejpřepálenějším filmem zbytku roku.

Avšak s lehkým zklamáním musím předem prozradit, že první oficiální trailer na mě zapůsobil minimálně epičtěji. Přesto do filmu vkládám velkou důvěru a věřím, že se povede. Ještě aby ne, když se na pozadí sice nikterak inovativního, ale vcelku docela zajímavého příběhu prohání monumentální světová města na kolečkách.

Smrtelné stroje hnízdí v knižní předloze od Philipa Reeva, která sbírala povětšinu velmi dobrá hodnocení. Snad si tedy z knihy tvůrci vezmou to nejlepší a dopřejí nám pořádné filmové science fiction uspokojení.

Na scénáři se mimo jiné podílí trojice, která měla co dočinění s Pánem prstenů, Hobitem či King Kongem. Určitě vás nepřekvapí, že jedním z tria je Peter Jackson – režisér již zmíněných snímků.

Steampunkové Smrtelné stoje dojedou na kolečkách do kin 6. prosince a já doufám, že nás čeká zběsilá a hlavně povedená jízda.