Trailer #2: Robin Hood (2018) – Robina miluje celá střední

Bohatým bral, chudým dával. Legendární slogan starobylého anglického folkloru se recykluje stejně jako celé téma Robina Hooda, šlechetného lupiče a lukostřelce. Režisér Otto Bathurst (Peaky Blinders) stylizuje Robina Hooda (Taron Egerton) do moderního současného obrazu mladého kluka, kterého miluje celá střední.

Od udatného, zarputilého, nekompromisního, zasmušilého hrdiny, který bojuje stejně jako miluje, samozřejmě až za hrob, jak jej známe v podání Russella Crowe a Kevina Costnera, se nám ve filmu studia Lionsgate dostává úplně jiný charakter. Archetyp hrdiny velkofilmu se středověkou je ten tam a v chystaném filmu se ukáže samolibý zbrklý floutek, kterého miluje celá střední.

Z traileru je zřejmé, že spíše než snaha o další středověkou ságu tady půjde spíš o spektákl s přebujelými efekty, kde šípy létají stejně divoce jako ohnivé jazyky explozí. A že i v tomto pekle si za každé situace postavy zachovají svůj ostrovtip a hlavně dokonalý look. Obsazení i filmové efekty vypadají slibně. Ona vizuální dokonalost se ale zdá za hranicí střízlivosti. Z Robina Hooda může udělat typ, který nebere bohatým, ale extázi a chudým nedává, ale zato dá aspoň šest párty za týden.