Trailer #1: Time Freak (2018) – Asa Butterfield staví stroj času

Před pár dny vypustilo studio Lionsgate do éteru nový trailer k filmu Time Freak, romantické sci-fi komedii, jak oficiální propagační texty uvádějí. Podle traileru to však vypadá na klasickou rom-com. Ale doufejme v princip Nomen omen a třeba se nějakého zajímavě vystavěného paradoxu cestování časem dočkáme.

Cestování časem je téma dost oblíbené, je na něm vystavěno množství kultovních filmů a seriálů, třeba Návrat do budoucnosti, Osudový dotek, Minority Report, Dvanáct opic, Doctor Who, Rick & Morty a další. Konkurence je vysoká, nicméně Time Freak vypadá spíš na romantiku na druhou: celý étos je středoškolská romantika a důvod, proč hlavní hrdina cestuje (holka), také.

Film režiséra Andrew Bowlera navazuje na jeho úspěšný krátkometrážní film o zapáleném fyzikovi, který použije stroj času, aby napravil své dřívější chyby a znovu získal bývalou přítelkyni. Jak se ale ukáže, na některé omyly a přešlapy je i věda krátká. Ve filmu Time Freak se můžeme těšit na skvělé obsazení, dva hlavní protagonisty hrají Asa Butterfield (Enderova hra, Slaughterhouse Rulez) a Sophie Turner (Ha o trůny, X-Men: Dark Phoenix).