Trailer #1: They Shall Not Grow Old (2019) – S Peterem Jacksonem ve víru války

Ukázal nám nejkrásnější kouty Středozemě, kde jsme se smáli i plakali. Díky němu jsme prožívali strasti nadměrně velké gorily. Nyní však Peter Jackson opouští vymyšlené světy a jeho nejnovější počin bude provázaný z reálnými hrůzami války.

They Shall Not Grow Old je dokumentárním snímkem o První světové válce. Jackson společně se svým týmem vzal nyní už více než sto let staré černobílé záběry a znovu jim vdechl život. Dodal barvy a zaměřil se na věci, které předtím patrné nebyly.

Po stovkách hodin strávených v BBC a válečných muzeích dodal do dokumentu rovněž rozsáhlý příběh zaměřující se na osudy a vyprávění vojáků. Scénám dodal zvuky a nemluvným mužům dodal hlasy. Díky tomu vznikl unikátní pohled na hrdiny, kteří prožívali každý den své vrcholy i pády, aby mohli ochránit své milované. Není to ale jen o konfliktu. Uvidíme i jejich obyčejné dny bez násilí a dočkáme si popisu několika silných přátelství.

Trailer ukazuje srovnání starých autentických záběrů s jejich novějšími podobami. Za zvuků líbezné hudby se během krátké upoutávky vrátíme do minulosti a těžce uvěříme, že koukáme na scény, které vznikly před tak dlouhou dobou.

Film bude mít celosvětovou premiéru 16.10.2019.